Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Kaninsko pogorje

Prvi Podhrib

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.200 m

Včeraj so Italijani odprli meje in smo takoj napadli. Zjutraj na parkingu v Selli je bila večina domačinov, le dva avta nas je bilo iz SLO. Sneg se začne presenetljivo hitro, kakih 10 min hoje. Nato po ratrak špuri do Gilbertija. Tam šele vidiš koliko materiala je še tam gor..vse zalito..že dolgo ne tako. Nato naprej po smučišču so Škrbine pod Prestreljenikom, Gor grede je bil sneg še grifig, nekje pomrznjen. Zapadlo ga je 20-30 cm novega. Poskušala sva smučat na našo stran, pa je bil že preveč južen in sva zavila na Prestreljeniško okno. Tam je bilo že kar nekaj domačinov, ki so potegnili špuro iz severne strani, kjer je ogromno snega in je naklonina temu manjša. Not smo imeli nekaj pravih pršičastih zavojev, dok nismo prišli do sonca, kjer se se dalo tudi normalno smučati. Nato sva že po precej južnem snegu potapkala še do Sedla Vršič. Sreča je bila, da je prišel oblak in je sneg ostal smučljiv in ni cukal. Je pa bil tudi prejšnji sneg pregnojen od dežja, tako da je šla palica not do tričetrt in bila potrebna previdnost.

Od Gilbertija navzdol pa je bilo najbolje po ratrak špuri.
Na meji ni nobeden nič kontroliral, nazaj grede so bili en avto Ita policije, ki pa so samo opazovali.
Po pravilih moraš za prehod meje v ITA imeti opravljen Hitri test v papirnati obliki, za nazaj pa kot za vse ostale države (PCT)

Skratka, smuka bo gor še dolgo časa, le sneg se mora preobraziti...počasi je že cajt, da neha padati :).

  • Nad Pecolomše veliko možnosti smuke
  • Nekaj jih je šlo peš na Prestreljenik
  • Pogled čez okno na ITA stran
  • Proti Sedlu Vršič

Zadnja sprememba: 21.05.2021 ob 10:18

Povej naprej:

Poglej si še

Od avta do pod avta

Od avta do pod avta

Julijske Alpe | Mala Mojstrovka | na Drevesnico
Darko Mulej
Mojstrska

Mojstrska

Julijske Alpe | Velika Mojstrovka | Vzhodne vesine
Julijske Alpe | Mala Mojstrovka | Pozabljena smer
Primoz Vrhovnik

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...