Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Od avta do pod avta

Darko Mulej

V ponedeljek dopoldne so spletne kamere kazale pravo zimsko vzdušje na Vršiču in na Višarjah, tako da smo se odločili za MM. Popoldne ob štirih je bil od daleč ta konec ves črn, pa tudi radarska slika je slikala padavine. No v Kranjski gori, kjer je sedaj za Vršič daljši obvoz, je bilo že sonce. Na Vršiču ni bilo veliko ljudi, v smeri Mojstrovk pa prav nobenega, so bilepa sledi izpred parih urah v smeri NŠG. Tako da vzpon smo sledili morda malo predaleč v desno.
Višje smo videli, da se vreme okoli spet kvari, predvsem Prisank je bil čisto v oblakih in meglicah, pa tudi do nas so prišle posamezne snežinke. Na vrhu potem super razgledi na vse strani in malo pred sončnim zahodom smo odsmučali. Prvih par zavojev bolj previdno zaradi nastajajoče skorje, nato je bilo kmalu bolje.
Pod nekako 2100 m nas je zajela megla, tako da raje nismo izgubljali časa z iskanjem prehoda na Vratca, ampak smo nadaljevali daleč desno in dol v Drevesnico, kjer smo še prismučali do potke. Ura je kar tekla, prikazala se je luna in šele malo pred deseto smo bili pri avtu.
Nato smo še vrnili palice na Erjavčevo kočo, kjer je oskrbnica povedala, da je v vmesnem času padala konkretna sodra.

Zadnja sprememba: 20.05.2021 ob 20:26

Povej naprej:

Poglej si še

S TAVELIKE V DREVESNICO

S TAVELIKE V DREVESNICO

Julijske Alpe | Velika Mojstrovka | Čez Grebenec in Vratca
Franci Pogačar
Kaninsko pogorje

Kaninsko pogorje

Julijske Alpe | Prestreljeniško okno
Prvi Podhrib

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...