Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer

Naj fotografije 2020/2021

ActionMama

Aquapark Wellness Bohinj

Bohinj ECO Hotel

Extreme Vital

Kibuba

SIDARTA

Sunrose7

APRIL 2021

Aprilskih deset.

MAREC 2021

Marčevska deseterica.

FEBRUAR 2021

Februarskih 10.

JANUAR 2021

Januarska deseterica.

OKTOBER 2020 - DECEMBER 2020

Zgoden začetek sezone in veliko snega sta prinesla 865 fotografij s turnih smukov. Najboljših 10 je objavljenih spodaj - v kronološkem vrstnem redu.

Pravila izbora

Na tekmovanju sodelujejo izključno fotografije, ki spremljajo objave na Snežaku v letošnji sezoni (od oktobra 2020 do maja 2021).

Fotografije članov žirije, njihovih partnerjev in predstavnikov sponzorjev ne pridejo v izbor.
Specifičnih kriterijev, kaj naj bi bila dobra fotografija, ni. Vsak član žirije jih vrednoti po svojih osebni estetski presoji.
Da si logistično olajšamo končni izbor, za vsak koledarski mesec izberemo 10 fotografij meseca, ki so v bistvu nominacije za končni izbor sezone.
O fotografijah člani žirije glasujejo po "evrovizijsko":
1. mesto – 12 točk
2. mesto – 10 točk
3. mesto – 8 točk
4. mesto – 7 točk
...
10. mesto – 1 točka

Deset fotografij, ki zberejo največ točk, postanejo fotografije meseca. Med teh 10 fotografij se lahko uvrstita največ 2 fotografiji istega dopisnika. Če je na 10. mestu več fotografij z istim število točk, se naprej uvrsti tista, ki je prejela več glasov članov žirije.

Ob koncu sezone se nabere 5 x 10 fotografij meseca. Z enakim točkovanjem kot prej (število točk, ki so jih zbrale v prejšnjih glasovanjih, ni pomembno) zožimo ta izbor v prvem koraku na 20 fotografij in v drugem koraku na 10 nominiranih fotografij. Veljata še dodatni omejitvi, da se med 20 fotografij lahko uvrstita največ 2 fotografiji istega dopisnika in med 10 fotografij največ 1 fotografija istega dopisnika. Tako dobimo končni vrstni red.

Dopisnike, ki so objavili 10 nominiranih fotografij, obvestimo o podelitvi in jih prosimo, da sporočijo ime avtorja fotografije (v kolikor niso oni sami). Prav tako se 10 nominiranih fotografij objavi v splošnem vabilu na podelitev nagrad.

Da bi nagradili dopisnike, ki bogatijo Snežaka tekom cele sezone s številnimi objavami in odličnimi fotografijami, nagradimo tudi 3 dopisnike z največ dobrimi fotografijami v sezoni. Med dopisniki, katerih fotografije se uvrstijo v ožji nabor za vsakokratne mesečne naj fotografije, na podlagi spodaj navedenih kriterijev ugotovimo 5 nominirancev; trije med njimi prejmejo nagrado.

Kot "dobra" fotografija se šteje fotografija, ki jo kot svoj predlog za mesečni izbor top10 izbere vsaj 1 žirant. Dopisnik je moral moral dobre fotografije objaviti vsaj v 3 različnih mesecih v sezoni.
Končno razvrstitev dopisnikov določimo z zmožkom: (število dobrih fotografij) x (skupna vsota ocen, prejetih za naj fotko meseca).

Nagradimo tudi najbolj rednega dopisnika sezone: Naj-Snežaka. Za to nagrado štejejo objave, objavljene vse do dne razglasitve rezultatov.

Nagrade prejmejo samo tisti, ki se podelitve udeležijo oziroma pravočasno imenujejo svojega namestnika. Če se avtor ali njegov zastopnik ne bo udeležil podelitve, se bodo nagrade zamaknile po lestvici navzdol.

Praktične nagrade bodo podeljene najboljšim 5 fotografijam, 3 avtorjem največ odličnih fotografij najbolj plodnemu piscu Snežaka v sezoni.

Žirijo za izbor sestavljajo Matej Ažman, Tine Čopič, Igor Jenčič, Marko Kern, Jaka Ortar, Janez Skok in Darja Zaplotnik.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...