Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer

O izboru

V izbor bodo uvrščene vse fotografije, ki spremljajo opise razmer ter poročila o plazovih na Snežaku v obdobju od decembra 2018 do 28. aprila 2019. Vsak mesec bomo objavili 10 fotografij meseca in izmed teh bomo izbrali 10 najboljših fotografij sezone, ki bodo javno objavljene skupaj z vabilom na zaključek sezone. Ta bo maja 2019 in tam bomo podelili nagrade najbolje uvrščenim fotografijam.

Glavni namen izbora je, poleg druženja in zabave ob podelitvi nagrad, predvsem nadaljnja izboljšava objav na Snežaku. Zato ste s svojimi prispevki vabljeni tudi tisti, ki ste doslej bolj brali in manj prispevali. Vsak objavljen prispevek je dobrodošel, poročila opremite s čim bolj kvalitetnimi fotografijami. Iz ocenjevanja so vnaprej izločene vse fotografije članov žirije, njihovih partnerjev ter predstavnikov sponzorjev.

Pravila izbora

Na tekmovanju sodelujejo izključno fotografije, ki spremljajo objave na Snežaku v letošnji sezoni (od novembra 2018 do 28. aprila 2019).

Fotografije članov žirije, njihovih partnerjev in predstavnikov sponzorjev ne pridejo v izbor.
Specifičnih kriterijev, kaj naj bi bila dobra fotografija, ni. Vsak član žirije jih vrednoti po svojih osebni estetski presoji.
Da si logistično olajšamo končni izbor, za vsak koledarski mesec izberemo 10 fotografij meseca, ki so v bistvu nominacije za končni izbor sezone.
O fotografijah člani žirije glasujejo po "evrovizijsko":
1. mesto – 12 točk
2. mesto – 10 točk
3. mesto – 8 točk
4. mesto – 7 točk
...
10. mesto – 1 točka

Deset fotografij, ki zberejo največ točk, postanejo fotografije meseca. Med teh 10 fotografij se lahko uvrstita največ 2 fotografiji istega dopisnika. Če je na 10. mestu več fotografij z istim število točk, se naprej uvrsti tista, ki je prejela več glasov članov žirije.

Ob koncu sezone se nabere 4 x 10 fotografij meseca. Z enakim točkovanjem kot prej (število točk, ki so jih zbrale v prejšnjih glasovanjih, ni pomembno) zožimo ta izbor v prvem koraku na 20 fotografij in v drugem koraku na 10 nominiranih fotografij. Veljata še dodatni omejitvi, da se med 20 fotografij lahko uvrstita največ 2 fotografiji istega dopisnika in med 10 fotografij največ 1 fotografija istega dopisnika. Tako dobimo končni vrstni red.

Dopisnike, ki so objavili 10 nominiranih fotografij, obvestimo o podelitvi in jih prosimo, da sporočijo ime avtorja fotografije (v kolikor niso oni sami). Prav tako se 10 nominiranih fotografij objavi v splošnem vabilu na podelitev nagrad.

Nagrade prejmejo samo tisti, ki se podelitve udeležijo oziroma pravočasno imenujejo svojega namestnika. Če se avtor ali njegov zastopnik ne bo udeležil podelitve, se bodo nagrade zamaknile po lestvici navzdol.

Praktične nagrade bodo podeljene najboljšim 5 fotografijam in nagrajene fotografije bodo javno objavljene na Snežaku.

Žirijo za izbor sestavljajo Matej Ažman, Tine Čopič, Igor Jenčič, Marko Kern, Jaka Ortar, Janez Skok in Darja Zaplotnik.

Nagrade

ActionMama

Aquapark Wellness Bohinj

Bohinj ECO Hotel

1. nagrada: Vezi Marker Tour F10 + 2 celodnevni karti za Vodni park Bohinj
2. nagrada: vikend paket za 2 osebi v Bohinj ECO Hotel
3. nagrada: BCA cepin-lopata SHA XE + 2 celodnevni karti za Vodni park Bohinj
4. nagrada: kapa s šiltom + kratka majica
5. nagrada: kapa s šiltom + kratka majica

Arhiv izbora

Izbori naj fotografije v sezonah 2015/16, 2016/17 in 2017/18.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...