Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Mojstrska

Primoz Vrhovnik

Na Vršiču sva s Klemenom osvojila bronasto medaljo , dva avtomobila sta bila že před nama, ki pa sta imela hladne "haube", na vidnih pobočjih pod stenami Mojstrovke jih pa nisva videla.....no saj ni važno:))
Odpešačiva proti Pripravniški po pomrznjenem snegu, po njej na greben in naprej na V.Mojstrovko po vzhodnih vesinah. Od grebena naprej do vrha VM se je kar udiralo in bi bilo bolje s psi naokoli. Odsmučava po zalitih vzhodnih vesinah po južnem snegu, nadaljevanje po smučišču do vstopa v Pripravniško kjer je bil sneg nekje presenetljivo trd, odvisno od kotov sončnih žarkov-pustimo detajle.
V Priravniški ni opasti kot je bila lani, malo ga na vrhu grape zmanjkuje , ostalo kar ok za te čase. Sneg lepo smučljiv.
Nazaj na pse in proti Šitam in po Pozabljeni na MV. Na vrhu se razgledujeva in sonce žge k stomater. Smučanje v Pozabljeni je bilo fino, zgoraj grifig, na ozkem delu mal kobacanja in naprej po južnem proti Župančičevi grapi in po spodnjem delu nje na snežišča. Sneg je bil v spodnjem delu Župančičeve in do avta res južen in malo se je tudi plazil, vendar tudi plazovi se lenobno plazijo po tej vročini.
Smuka bo možna še kar nekaj časa!

Zadnja sprememba: 19.05.2021 ob 21:16

Povej naprej:

Poglej si še

Kaninsko pogorje

Kaninsko pogorje

Julijske Alpe | Prestreljeniško okno
Prvi Podhrib
Opazovalnica vremena pod Križem

Opazovalnica vremena pod Križem

Julijske Alpe | Križ | turni smuk iz Vrat
Darko Mulej

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...