Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Pred tedni!

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.400 m

Pomemben dan za vse, ki pogledujemo proti hribom in (še vedno) opazujemo višino snega v naših hribih!
Vodstvo naše krovne planinske organizacije je dvignilo glavo iz peska in verjamem, da tudi zaradi poziva Bojana L. in Roka B. omilila priporočila za dejavnosti v gorskem svetu (in tudi drugje).

V le eni točki bom povzel nova priporočila, (ostale boste prebrali sami), to pa je; spodnji zapis ni povabilo v gore, je le zapis o neki turi v letošnjem marcu, ko še ni bilo strogih ukrepov in še ni bilo zaprtja prehajanja občin stalnega prebivališča. Pred letom ali še več, mi je ob povsem drugi situaciji dober prijatelj rekel, da z vsako javno objavo nastavim lice in hrbet za klofute in udarce!
Ob tej priliki bom samo povzel besede iz svetopisemske nove zaveze: "naj prvi kamen vrže tisti, ki je brez greha" ( v teh časih naj bi bil greh zapustiti dom in se nasmejati soncu in radostim).

S sinom Anžetom sva pred tedni z obteženima nahrbtnikoma zarila v strmino proti Žmavčarjem in bivakom pod Skuto. Zatohel dan pred poslabšanjem vremena je z vlago in precej visokimi temparaturami poskrbel, da je trd sneg (navzgor sva vse do vrha hodila v derezah) kljub zelo sramežljivemu soncu po nekaj urah idealno odjenjal in smuka je bila temu primerno - vrhunska.
Za smuko ugoden sneg je segal do 1400 n.m., nižje sva sestopila v čevljih, saj je uro hoje po kopnem preveč uničujoče za pancarje. Nad spominskim parkom v K. Bistrica sva bila sama.

Portal Snežak, je namenjen opisu smučarskih razmer, zgoraj opisane so stare in neaktualne. Nekateri nimamo možnosti v občinah kjer prebivamo še stopiti na sneg, prav, bi bilo, da tisti, ki pa to možnost imate opišete razmere in tudi s tem portalu vrnete poslanstvo.

  • proti bivaku pod Skuto
  • Mala Rinka, višje je bilo vse megleno
  • odlične razmere
  • pomlad in kratki rokavi
  • na 1400 metrih je smučanja konec

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipPaVLHLw4x9qFAZQkS9BCG3TdhlNIGbwFNuTef5BjN2yqZcBwQumL6LNx-eoT108w?key=SUhoYVVoV1AyMHk5eDBhREZCdEthVnYwREZydzlR

Zadnja sprememba: 22.04.2020 ob 22:38

Povej naprej:

Poglej si še

dan kasneje

dan kasneje

Julijske Alpe | Luknja
Janez Javoršek GRS
NaŠpikana Direktna, ob letu osorej

NaŠpikana Direktna, ob letu osorej

Julijske Alpe | Špik | Direktna
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...