Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Zima za zamudnike

Iztok Sinjur

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.150 m

Smuči so nabrale že nekaj prahu, s kolesa so pajki zbežali, a zavoljo datuma in obilne snežne pošiljke bi bilo škoda pustiti gore samevati!
Pobeljeni vršaci prav daleč v njihova vznožja so že zjutraj potrdili pravo odločitev, a tekom delovnega dne je optimizem ob vsem zelenju v mestu kar malo pošel. Pa je bila oprema že v avtu in popoldne sva jo le prasnila v Karavanke. Po zeleni Završnici navzgor, vse do prvega snega na 1000 m.

Le kakšnih 100 višinskih metrov in že sva dala smuči na noge! Snežna odeja se je hitro debelila in po gozdni cesti proti Smokuški planini ga je bilo tudi 30 cm, v zametih še več. Planina je bila še dokaj zasnežena, višje pa močno spihano. Ojužen sneg je imel tanko skorjo, ki je bila višje proti sedlu Šija že kar moteča za smučanje. Nekaj sledi starega snega sva opazila le prav pod vrhom sedla. Na sedlu Šija sva ujela še pršič in vzpon na Srednji vrh zaradi neugodnih/spremenljivih snežnih razmer opustila.
Kot rečeno, zgoraj močno spihano, zameti, opasti, zastrugi... presenetljiv januarski pridih nedaleč iz doline. Odlične razmere za vzpon, precej manj za spust, a poznopopoldanska tura na smučeh je bila super.

  • Proti Smokuški planini
  • Na planini
  • S poti na sedlo Šija proti Zelenici

Zadnja sprememba: 03.12.2019 ob 23:41

Povej naprej:

Poglej si še

PO BELEM GOVNU KOPANJE V PRŠIČU

PO BELEM GOVNU KOPANJE V PRŠIČU

Julijske Alpe | koča Gilberti
Andraz Gulic
V kraljestvu Ortlerja

V kraljestvu Ortlerja

Južne Retijske Alpe | Monte Cevedale
Primož Blaha

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...