Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Zelo velika Velika Dnina

Uros Ilic

Malo pred sedmo uro zjutraj z Matijo parkirava pri Ruskem krizu in v roko zagrabiva smuci. Po dveh ovinkih so ze na nogah. V Klinu jim dodava se pse. Pri odcepu v Suho Pisnico me razveseli spura. Po torkovem snezenju jo je naredil en boarder. Super, ne bo mi treba prevec gaziti.

V Gruntovnici ocenim, da bom skok hitreje zmogel bolj levo od spure. Po koketiranju z gamsom, smuci za kratek cas na rame, zelezovino v uporabo in po betonsko trdem plaznem toboganu sva hitro nad stenami.

Kmalu sva ponovno na spuri, ki jo zapustiva zaradi pavze pri bivaku. Pod Oltarjem danes pac ne bo casa malicati, saj nepretrgoma iz ze osoncene Velike Ponce mocno ropotajo plazovi. Ceprav no vetra, je mrzlo, saj sonca zaradi rane ure v krnici se ni.

Zadnjih 100m do stene na koncu zatrepa je peklenskih. Spure vec ni, naklon je konkreten, sneg pa se kljub smucam udira preko kolen. Bostjan naju ujame v zadnjih 20 metrih. V debati pod steno ugotovim, da je ravno on povlekel po Sentanskem plazu spuro, ki sem jo vceraj tako hvalil. Danes pa je on izkoristil mojo. Karma, da te kap!

Sledi podpisovanje deviske flanke med Skrlatico, Rokavom, Oltarjem in Ponco. Nepredelan sneg omogoca cudovito smucanje. Nizje spodaj malo moti skorja, ki pa je se nizje ze popustila. Noge pecejo, ko slalomirava cez rusje in balvane v osuseni strugi. Tu je sneg ze juzen in pocasen. Kaksen cudovit in dolg spust. Epsko.

V Klinu ponovne na pse-zakaj bi nosila smucke, ce je se veliko snega? Ko jih pospraviva v avto pa se na rehidracijo v Mihov Dom.

Odlicen smuk v zelo veliki Veliki Dnini, kjer nas je danes spokoj zimske pravljice motilo le sest mandelcev in ena dama.

Zadnja sprememba: 17.04.2021 ob 06:21

Povej naprej:

Poglej si še

U Brda

U Brda

Julijske Alpe | Brda | Zapiralka
Primoz Vrhovnik
Draški rob in Debeli vrh

Draški rob in Debeli vrh

Julijske Alpe | Debeli vrh (Pokljuka)
Franci Pogačar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...