Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Zelenica malo doli gor in naokoli

Primož Jerončič

Ko malo cez 8 pridem na parkirišče na Ljubelju nisem več prepričan ali sem prišel v BTC, ali pa so ljudje ob sončnih vikendih končno namesto v shopping začeli hoditi v naravo. No ko se zraven zaparkira še Nejc ugotovim, da sem vseeno na pravem parkirišču in da je bolj verjetno, da so ljudje končno spoznali da je narava lepša kot shopping center... ali pa je zmanjkalo denarja :D
Počasi začneva proti Zelenici in gledava kolono višje nad nama, od katerih polovica zavije po (še vedno zaprti... briga te za znake) servisni cesti, druga polovica pa nadaljuje naprej, hkrati pa premišljujeva ali greva še vedno čez Šentanca proti Begunjščici ali greva kar direkt proti Vrtači. Ko prideva višje ugotoviva, da je v Šentancu samo 5 ljudi, tako da ostane pri prvotni varianti in slabo uro kasneje sva na vrhu Begunjščice, kjer točijo zastonj pivo... no vsaj tako se je zdelo glede na gužvo na vrhu :)
Ker je gužva le prevelika, se dokaj hitro pobereva dol, čeprav bi bilo prav prijetno za martinčkanje. Enako kot gor, greva tudi dol čez Šentanca, kjer je smučanje presenetljivo dobro. Ni ravno nek presežek, sploh na dneve, ki sem jih v tej zimi že imel pri sosedih, je pa definitivno neprimerno boljše, kot se mi je zdelo da bo med potjo gor. Trda vendar grifig podlaga, tako da se je dalo normalno in malo hitreje odpeljati celo pobočje. Spodaj se Nejc odpravi proti parkirišču, zame pa je dan prelep, da bi po dveh urah že zaključil in se zato odpravim se v Suho rušje in proti Vrtači.
Ko pridem mimo koče na Zelenici imam občutek, da se je večina ljudi zataknila tam in na začetku je kazalo, da bom proti Vrtači bolj sam. No kmalu ugotovim, da so to zgolj pobožne želje in del proti sedlu med Palcem in Vrtačo prehodim ob prehitevanju par skupin s po kaksnimi 15 člani. Na začetku zarinem še malo proti Vrtači pa se glede na do, sam sem bil že kar prijetno utrujen, kar kmalu obrnem ter odsmučam nazaj. Snega v tem koncu ni prav veliko, tako da je ene dvakrat lepo zaškrtalo izpod mojih (novih) smuči, za povrhu pa je bil sneg okoli 12:00 že prijetno gnil, tako da ni bilo pretiranega užitka. Lepše je bilo spet šele pod kočo, kjer je v senci sneg vse do avta bil še vedno lepo leden, čeprav ga na zadnjem delu pred parkiriščem ni več prav veliko in bo verjetno po par podobno toplih dnevih počasi že treba peš.

Zadnja sprememba: 16.02.2019 ob 19:15

Povej naprej:

Poglej si še

Rumeni spodmol pod Montažem

Rumeni spodmol pod Montažem

Julijske Alpe | Montaž, Vrh Strmali
Mišo Jenčič
Mir v Fužnarskih planinah

Mir v Fužnarskih planinah

Julijske Alpe | Mala Tičarica
Lucija Odar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...