Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Zamujena

Marijana & Marko
Julijske Alpe | Prisojnik | Južno pobočje (po poti)

Glede na to, kako veliko snega je do Gladkega robu, je bilo nadaljevanje do južne grape začuda videti zanič: nekaj kopnih robov in ozki beli trakovi. Pod in v grapi je bilo nato precej razbito in dve nemarni drči. Popolno razočaranje pa je bil nad grapo potem pogled na vršne vesine. Danes ni bilo zasneženih vesin, samo en ubogi bel trak na desni strani, še ta je bil v spodnjem delu razbit.

Bova šla po grebenski dol, če so res take dobre razmere, sva se tolažila ... a se nisva odločila, ker včerajšnjega puhca ni bilo več, včerajšnje smučine na vršnem delu so pa vijugale malodane po skalah, kar se nama ni zdelo vrhunsko, štamfanje po grebenu nama tudi ni dišalo ... in sva šla nazaj po smeri pristopa.

Vršnih slabih 200 m sva imela dobro smučarijo, nižje pa vse bolj razbito, v zgornjem delu grape za nameček še trdo, spodnji del pa samo razbito. Čez eno drčo z derezami, drugo se je dalo preskočiti z dvojnim poskokom, dva odseka peš, zatem pa dobra smuka z Gladkega robu do Sovne glave in z glave potem smuka točno do avta.

Zadnja sprememba: 24.04.2021 ob 19:05

Povej naprej:

Poglej si še

En Žleb u vinkl

En Žleb u vinkl

Julijske Alpe | Črna prst | Žleb
Aleš Rotar
Poznopopoldnska Pehta

Poznopopoldnska Pehta

Kamniško-Savinjske Alpe | Veliki Zvoh | Pehta
Bogdan Jamšek

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...