Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Višarje in Krnica

Uros Ilic

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 800 m

Kot se za nedeljsko jutro spodobi jo mahnem na Nebesko pot oz. na njen zakljucek, tj. Sveto Visarje nad Trbizem. Ker je danes amfiater pod Kamnitim lovcem od dalec za osamljenega jezdeca ocenjen kot prenevaren se spustim pod nedelujoco sedeznico levo od potoka. Prsic v gozdu je perfekten. Presenetljivo nezvozen, mekek, suh in brez skorje. Ko precim potok pa bob steza do avta. Po poti se vzpenja pol Italije, zato je slalomsko znanje vec kot dobrodoslo.

Avto po kosilu na Zelencih premaknem na 3. ovinek Vrsiske ceste, kjer si ob dveh popoldan privoscim danasnji drugi polcas. Popoldanska Krnica je imenitna! Pri koci srecam zadnje 4 danasnje turase, ki zakljucujejo dan. Podpisi visje mi govorijo o cca 20-25 obiskovalcih (beri: se se najde nedolzen teren). Desno nad koco me potegnjena spura se kar hitro dviguje. Zal ne dovolj hitro za svetlobo, ki v zatrepu pocasi ugasa. Zato obrnem ze pred Krisko steno s katero si danes ne bova dala petke (ker na njej ni snega bi bilo varno). Z grenkobo sprejmem ceno nekondicije zaradi katere sem hodil prepocasi in bom posledicno manj smucal po idealnem snegu, ki je tak, kot da bi ravnokar snezilo.
Oskrbik ob 1700 ravno na motornih saneh zapusca koco ko prismucam iz gozda. Sledi bob steza (druga danes, le da tokrat brez zivih ovir).

Snezni kristali se blescijo ob svetli luni kot plankton na nocnem plavanju. Usesa in dusa so spocita v precudoviti vecerni idili osvetlene Skrlatice. Lepše je na naši strani meje! Sedaj pa grem lahko domov. In to brez plavanja v Jasni, saj je Piran se dalec. Se zadnji današnji angazma psov, ki me v temi pripeljejejo do Ruskega Kriza.

Zadnja sprememba: 13.12.2021 ob 14:52

Povej naprej:

Poglej si še

Domačini pravijo Kozjak!

Domačini pravijo Kozjak!

Karavanke | Kozjak
Marijana & Marko
Le kje so ptiči?

Le kje so ptiči?

Karavanke | Ptičji vrh
Miha Debevc

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...