Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

V svetu turnih pravljic

Maja Lušina
Karavanke | Begunjščica | Šentanski plaz

Četrta sreda - podobna ekipa.
Današnji plan je bil Begunjščica. Smo jo že parkrat gledali od spodaj ali nasproti, do gor pa s smučmi - zame - še ni bilo priložnosti.
Začuda je od izhodišča na Ljubelju še dosti snega za takojšni štart na smučeh. Sicer pa je že kar nekaj min, ki kukajo izpod snežnih plank in so "opasne" predvsem za dol. Odcepimo se desno na cesto, kjer se prav prijetno povzpnemo do dna Šentanskega plazu. Sonce zjutraj je bilo še noro vroče, zato smo se pošteno ogreli že v prvem delu. Na koncu ceste nataknemo srenače in cipa-copa, cik-cak po bregu navzgor. Kar ni in ni bilo konca. Levo in desno. Samo dva ovinka. Nekje dobro urco, nato pa dva gas naprej na smučeh, ostali pa odpnemo in nadaljujemo na peš. Dereze in cepin so priporočljivi, čeprav je bil teren lepo popršen in zmeroma lahko prehojen. Še malo prečenja po grebenu in ja, že zagledamo vrh. Na grebenu pa že sneeeži! Temperature prijetne, brez vetra, le megla in oblaki so se prikradli čez prijetno jutranje sonce. 2 sta do vrha res prišla na smučeh (s srenači), pa vseeno ocenjujem in predlagam vzpon turno-alpinistični.
Na vrhu spijemo nekaj na mučenike in včerajšnjega slavljenca. No, pa itak tudi na dosežen cilj in zbrano ekipo.
Odsmučamo v smeri prihoda. Smučarija malo mešana. Nekje fletno popršeno za izvedbo prijetnih zavojev, nekje v sredini plazu malo skorjasto, vendar vseeno zvozljivo, nekje zglajeno čist, kjer pa je nabrušenost robnikov priporočljiva. Naprej po progi nekaj rodea in proti koncu nekaj lepih veleslalomskih zavojev mimo min, do parkirišča.
Super tura, taka taprava, pri meni za zbudit tisti mejčken strah. :)
Na parkirišču nas je čakala malica in seveda mrzlo pivo. Smo se pa nato, ob kavi z dodatkom, preizkusili tudi v vlogi "kavčarjev", pa vseeno ostajamo v svetu turnih pravljic.

Lojze, France, Jure-Birt, Tomo, Rafko in Maja - ET✿

Zadnja sprememba: 10.03.2021 ob 17:37

Povej naprej:

Poglej si še

Dan mučenikov

Dan mučenikov

Zahodne Slovenske predalpe | Porezen | iz Davče
Miro Šušteršič
Nepričakovano pršenje

Nepričakovano pršenje

Julijske Alpe | Kotovo sedlo | Klasična iz Tamarja na Kotovo sedlo
Tadej Maligoj

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...