Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

tura se začne še pred izhodiščem

Janez Javoršek GRS

Danes sva z Mitjo upala, da se vremenarji zmotijo in bo boljše kot so napovedali. Bilo ni niti takšno, kot so napovedovali. A sva Slovenca - ne jamrava!
Izhodišče za turo je kmetija Goaschnig v dolini Kolmiztental. Ko iz doline reke Möll pogledaš skorajda v nebo, in se sprašuješ, a tam je kaj "življenja"? In tam nekje je samotna kmetija. Bolj kot se sprašuješ, pa kaj hudi.....so storili, da so jih "sterali" tja gor, bolj ti ni nič jasno. Dovozna cesta do kmetije Goaschnig je kmalu spodaj nad Mörtschachom (dolina Mölltal) makadamska. V teh razmerah to ne pripomore k boljšemu občutku, saj je ledena na skorajda vsej dolžini do kmetije, brez varoval nad prepadnim gozdom, brez izogibališč, brez....jajc je bolje ostati spodaj v dolini!!
A ko parkiraš se začne še turni del ture. Vsi opisi opozarjajo na grape, ki prečijo gozdno cesto ki vodi v smeri vzhoda in najbolj poznane gore v tem delu - Sadnigu. V takšnih razmerah je prečenje vseh teh plazovin izredno nevarno (za zdrs na ledenih blokih in trdem snegu ni potrebno biti posebno neroden), a ogromno podrtih dreves na začetku zime je pripomoglo, da so še pred novim letom v zgornji del doline spravili nek ogromen stroj (sledi koles), ki si je utrl pot čez ogromne plazovine. (na drugi sliki pod povezavo). S tem je olajšal prehodnost, a vseeno nikakor ne priporočam dostopa brez vse turne opreme, plus obvezno derez in cepina.
Današnje vreme ni hotelo sodelovati, kljub temu sva "pririnila" na vrh z resno višino čez 2600 metrov, veliko dolžinskih kilometrov in višinskih metrov. Smučanje zelo uredu, ker pa megla in oblačnost ni dopuščala sproščenih zavojev ( "globina" se ne vidi, loviš vsak zavoj in pričakuješ vsegaboga...), sem pošten do sebe in drugih in več kot za tri zvezdice ne ocenim smučarskih razmer!

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipOrdb2dVSmP8tT35IZlPdUhrFUFxeVJGFB3jOHxyhkNKAjoJpcYtLicIGKjAau1mQ?key=U0RpOWdoY3hMYWhrbGNtMWZrMUlpNFdWX3Q5Unl3

Zadnja sprememba: 27.01.2020 ob 09:06

Povej naprej:

Poglej si še

Kleine Mosermandel

Kleine Mosermandel

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Kleine Mosermandl | V pobočje
Status Connected
Pod vertikalami

Pod vertikalami

Julijske Alpe | Strug | krnica med Vevnico in Strugom
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...