Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Trojček

Miha Debevc

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.200 m

No, če se Bojan hvali z V. Selišnikom in trikratnim Debelim vrhom, je turni smuki predana familija nekoliko skromnejša, saj je Debeli vrh naskočila le enkrat. Je pa zato v celcu vriskala tudi z Velikega Selišnika in mu dodala še Draški rob. Torej trije vrhovi na en mah, ali natančneje, trije na en turni smuk.

Čeprav je bil v prvotnem načrtu samo Debeli vrh, nas je pristopna smučina, ki jo je potegnila skupina, ki se je znašla prvič v teh koncih in je malo zašla, vodila med M. Selišnikom in Kačjim robom naravnost proti Velikemu Selišniku. Že od daleč se je videlo, da je ta manj znani vrh v tej s snegom ultra radodarni zimi postal nenadoma hudo popularen, saj je bila južna flanka že ovenčana z nekaj sinusoidnimi podpisi, proti vrhu se je valila kolona smukačev, pa tudi vrh je bil že posejan z njimi. Težko bi se bilo odpovedati naskoku, zato v turnosmučarski itinerarij soglasno dodamo aneks in se zaženemo proti vrhu. Nagrajeni smo z uživaško pelo v celcu po prilično nagnjenem klancu. Kaj pa sedaj? Malo zarotiramo svoje piskre in nedaleč stran na Draškem robu ugledamo, kako je tam vse črno od turnih smučarjev. Eni so še na vrhu, drugi pa že prašijo proti Blejski konti in za seboj veselo prožijo plazove suhega nesprijetega snega. Uvau, izgleda jako atraktivno. Mi bi tudi! Da ne bi kaj pomembnega zamudili, odcuckamo na ta kucelj, kjer še svoj živi dan nismo bili, in v celec ponosno urežemo nekaj lastnonožnih vijug. V Blejski konti še tretjič zaprežemo cucke in jo pogumno mahnemo na Debeli vrh, naš prvotni cilj. Tudi ta gora je na jugozahodni strani že dobro razrita, zato se odločimo za vijuganje po vzhodnem pobočju, kjer je najti še obilo snežne nedolžnosti. Nižje v hosti se držimo preverjene GPS rute izpred dveh let, ki nas pripelje na nedelujoče smučišče Viševnik. Enkratno turno smuko tam finaliziramo z nekaj slogovno dovršenimi karvastimi zavoji in jo zaključimo ob avtu na parkirišču (5€/dan) na Rudnem polju.

Skratka, kdor zaradi umnih vladnih ukrepov ni mogel izkoristiti čudovitega sobotnega dneva, predvsem pa obilice celca, ki turno smuko omogoča praktično kjerkoli, je zamudil veliko. Z vsemi temi smo iskreno sočustvovali in zanje prešerno vriskali Žiga, Živa in Miha.

  • Veliki Selišnik
  • Debeli vrh
  • Mali Selišnik
  • Na V. Selišniku
  • Mladost norost

Podrobnosti o aktivnosti

https://www.gpsvisualizer.com/display/20210109113126-29013-map.html

Zadnja sprememba: 09.01.2021 ob 21:21

Povej naprej:

Poglej si še

Mraz, veter in senca

Mraz, veter in senca

Julijske Alpe | Rodica | Pod Mali Raskovec
Darko Mulej
Najboljše v osrednjeslovenski regiji :)

Najboljše v osrednjeslovenski regiji :)

Kamniško-Savinjske Alpe | Kamniško sedlo
Vid Vadnu

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...