Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Najboljše v osrednjeslovenski regiji :)

Vid Vadnu

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 620 m

Glede na trenutno situacijo glede omejitev gibanja so edini visokogorski turni smuki v Osrednjeslovenski regiji mogoči v KSA. Skrbele so me samo morebitne slabe lavinske razmere glede na vremensko dogajanje tekom tedna.

Pa sva z Mihom sklenila, da greva pogledat, če ne drugega greva dokler bo varno potem pa obrneva.
Zjutraj malo pred 7:00 parkirava na parkingu nad kočo v Kamniški Bistrici, saj brez terenskega vozila težko prideš dosti dalje. Smuči na ruzak in gasa v breg. Višja snežna odeja se začne šele pri Jermanci, ker pa je bila gaz pešakov zelo dobra sva smuči nosila do zastave nad kočo. Že pri vzponu sva ugotavljala, da bodo smučarske razmere zelo dobre.

Prvih 300 metrov je bilo zares božanskih(5*). Pršič brez klože in razlog za vriskanje med smučanjem. Paziti je samo potrebno, da ne zaviješ preveč proti steni Planjave, saj teren v tistem delu po mojem ni ravno stabilen. Približno 150m nad Pastirci pa se začne napihana kloža, ki včasih malo pokvari zavoje(4*). Pod Pastirci je v gozdu snega dovolj za normalno smuko med drevesi, ki je bil podoben malenkost ojuženemu pršiču. Pri smučanju sva izbrala linijo malo bolj desno od pešpoti in tako samo z malo poganjanja prišla do parkinga na Jermanci(3*), od kjer sva odsmučala po zabetonirani cesti do avta(2*). Prvič od kar smučam sem se s smučmi pripeljal do avta v KB. Celo turo sva imela sonček in skoraj brezvetrje.
Se pa lahko dobre razmere hitro spremenijo s kakšno otoplitvijo ali novo pošiljko.

#ostanitezravi

Zadnja sprememba: 09.01.2021 ob 20:21

Povej naprej:

Poglej si še

Trojček

Trojček

Julijske Alpe | Veliki Selišnik | Normalka
Julijske Alpe | Draški rob
Julijske Alpe | Debeli vrh (Pokljuka)
Miha Debevc
Najbolj puhast dan letos

Najbolj puhast dan letos

Julijske Alpe | Viševnik | Klasika
Julijske Alpe | Mesnova glava
Urban Z.

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...