Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Smuška dobrobit Mojstrovk v Rožniku

Luka Novak
Julijske Alpe | Velika Mojstrovka | Čez Grebenec in Vratca

Južno orientirana nedrja Mojstrovk in Travnika ter njih vršaci te dni nosijo še znatno količino snežne prevleke, ki nudi ugodno smuko vse do recimo namišljene linije med Vratci in Suhim Vrhom. Proti Drevesnici je zveznosti pele konec; so le še odseki in zaplate...pa še to ne prav dolgo.
Nas trojica smo si krošnje s smučmi oprtali vrh vršiškega cestnega sedla in z direktnim navkrebrnim kurzom večidel po snegu (na približno pol poti do plazu Vratc je 200 m kopnega odseka) dospeli do sedla Vratc, kjer se prične dolga kopnina Grebenca. Na sneženo planjavo smo zopet stopili šele pri prečenju do vznožja Velike Mojstrovke in vzpon zaključili na vrh s snegom zalitega jezika na vzhodnem delu vršnega masiva Velike Mojstrovke.
Vožnja dolskoz odlična, z odjenanimi nekaj centimetri snežne odeje - pesmica...ki pa jo še prekmalu prekine vzpon nazaj do Vratc. Nato zopet smučarski vložek skozi kuloar, kjer je cel kup kamenja, ter še kakih 100 m širokega plazu, kjer nastopi prej omenjena kopnina; končno pa po pešaških preskokih le-te še epični zaključek ture, zopet z pancerji v okovjih smuči - do same ceste in težko pričakovanega magacina osvežilnih napojev znot osebnega vozila.

Zadnja sprememba: 09.06.2021 ob 21:38

Povej naprej:

Poglej si še

Junija se gre smučat in ne na morje

Junija se gre smučat in ne na morje

Julijske Alpe | Kredarica | Iz Kota
Bojan Ambrožič
Krasna junijska

Krasna junijska

Julijske Alpe | Dovški Križ | Z vrha direktno v Jugovo grapo
Primoz Vrhovnik

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...