Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Smučišče Kanin in V Žlebeh

Samo Kham

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.400 m

V petek so bile kar obilne padavine, meja sneženja pa zelo raznolika. Poskušal sem spremljati fronto, ki je največ padavin prinesla zahodnim Julijcem in nekoliko severno od njih. Nekako se mi je zdelo, da je bila snežna meja solidno nizko in da se bo dalo smučati pod 1500m. Zaradi travnate podlage so tudi meni najprej prišle na misel Mokrine z okolico. Po pregledovanju podatkov o snežni odeji pa sva se odločila kar za Kanin.
Predvidevala sva, da je nad 1700 m sneg suh in da bo tudi nekaj pršiča. S parkirišča na Selli Nevei sva štartala že zgodaj, saj sva želela ujeti pršič na slovenski strani smučišča. Obrnjen je na jug in bi zaradi sonca sneg lahko postal moker. Do 1400m sva smuči nosila, nato sva nadeljevala na smučeh. Še pred 1600 m se je sneg spremenil iz poledenelega v mehak. Kmalu pa še v malce zbit pršič. Podoben sneg je bil vse do vrha smučišča. Odsmučala sva vse do c postaje. Bila sva dovolj zgodaj in imela pršič. Povzpela sva se nazaj na sedlo in po pršiču odsmučala pod Gilberti. Sledil je še kratek vzpon do koče Gilberti in spust po pršiču proti dolini. Pri prvem križišču, kjer so topovi delali, sva izbrala levo progo. Pod križiščem se je začela trša podalga. Kasneje sva prečila na desno progo, ki pelje na parkirišče. Do malo pod 1500m bi lahko smučala tudi z novimi smučmi. Žal sva pričakovala slabše razmere in imela stare smuči, tako sva nadeljevala po poprhanih travah poledenelega snega in kamnih, pod 1300m.
Tura je bila nad vsemi pričakovanji. Naredila sva približno 1900 v.m., od tega sva smučala približno 1700 v.m.

Zadnja sprememba: 11.11.2019 ob 21:13

Povej naprej:

Poglej si še

Kot svinec težke smuči

Kot svinec težke smuči

Karnijske Alpe | Lumkofel (2287m), Lesachtal
Janez Javoršek GRS
Nassfeld – prvi turni smuk zime 2019/2020

Nassfeld – prvi turni smuk zime 2019/2020

Karnijske Alpe | Madritschen
Bojan Ambrožič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...