Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Smokuški je lepo presenetil

Mitja Kandare

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.100 m

Noč je bila prekratka, zato so bile noge zjutraj kar nekam težke. Tako z zmernim tempom zagrizem v Šentanca. Na dveh tretjinah sem snel smuči, saj mi je nerodno zdrsevalo. Pa sem se kar prav odločil, po stopnicah sem hitro napredoval, malo pred deseto pa stal na Velikem vrhu Begunjščice.

Teh koncev sem se letos zaradi BTC-jevskega slovesa izogibal, a me je dolg nepresmučanega Smokuškega plazu najedal. Kot kaže so vsi pobegnili na morje, ker si sicer drugače majhne obljudenosti danes na teh koncih ne znam razložiti. Na Šentancu me je en prehitel, za mano pa nikjer nobenga. Nekaj pešakov je prišpikalo po centralni, to je bilo pa to.

Na poti je bila že navsezgodaj sparina, sneg na soncu hitro premehak, zato se na vrhu nisem obotavljal. Strmejši del Smokuškega je bil nekaj po deseti še trd, malce razbrazdan, a vseen lepo smučljiv. Kmalu se je pogliha v popolnost, kar je omogočilo popolno vijuganje vse do dna. Predvsem je dober zato, ker praktično ni shojen. Sledil je sprehod do Zelenice, pivo analiza in spust do Ljubelja, kjer pa se je bilo bolje držati čim bolj desno za še nekaj spomladanske smučarske uživancije.

Zadnja sprememba: 25.04.2021 ob 21:46

Povej naprej:

Poglej si še

Razgledi odlični, smuka solidna

Razgledi odlični, smuka solidna

Julijske Alpe | Debeli vrh (Pokljuka)
Anže Rozman - Tominc
Kranjska klobasa

Kranjska klobasa

Kamniško-Savinjske Alpe | Kalški greben | Kranjska smer
Primoz Vrhovnik

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...