Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

sledovi stotnije so očitni

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

Z Anžetom se danes odpraviva pod Kriško steno. Prvotni plan je odpihnil močan veter, tako, da je bila tura čez Krnico rezervni plan in pričakovanja so bila temu primerna. Dol že prideva....
Na nekem forumu, mogoče še celo na tem, se je nekdo močno pohvalil kakšno dobro in lepo špuro je potegnil v deviško pobočje. Več kot očitno jo je vlekel prvič, zatorej - brez občutka. Upam, da je ne bo prav velikokrat več. Kaj je posledica prečk dolgih nekaj metrov in odkljukov narejenih brez poravnave? Vsi, ki so hodili kasneje po sledi so zaradi prevelike strmine vlekli svojo špuro, pa sekali odkljuke, se na vse pretege mučili z obupno špuro. Sem pred tednom pohvalil sled pod Kriško steno, ta sedaj je katastrofalna. Čakam (o) na nove padavine da se tale umetnina čim prej zakrije.

Veter je od včerajšnjega popoldneva in današnje noči vse sledi, ki jih je res ogromno zapihal in na grebenih zavojev pustil tršo (oglodano od vetra) podlago, vmes je mehak sneg, ki pa pri smučanju samo kvari ritem, ki si ga obetaš. Zvoženo je res VSE, in še enkrat se je nakazal problem naših hribov. Res lepih pobočij je bore malo in ko so dobre razmere ni na razpolago neomejeno število pobočij, v resnici jih je le dvomestno število in precej normalno je, da se na kup nabije stotine ljudi želnjih dobre smuke. Danes nas je bilo pet in ponedeljki so res odlični za obisk naših hribov.
Zaenkrat se še brez problemov takoj s ceste na tretji serpentini, tura začne na smučeh. Snega je po prečenju Pišnice še ogromno.

  • pri balvanu na zgornji uravnavi navlečeva nase vse....
  • Anže spodaj upa na zavetrje, jaz zarijem  s špuro pod Vrh Gubna
  • obetajoč štart, ki pa ne traja prav dolgo
  • noge niso od včeraj, nama gre kar ok, a to ni tisto pravo uživanje

Zadnja sprememba: 22.03.2021 ob 18:08

Povej naprej:

Poglej si še

Porezen se ni izneveril - z vetrom

Porezen se ni izneveril - z vetrom

Zahodne Slovenske predalpe | Porezen | iz Davče
Franci Pogačar
Pod Šijo

Pod Šijo

Julijske Alpe | Šija
Metod Škarja

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...