Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Skoraj vrhunski* dan nad Maltabergom *sarkazem

Primož Jerončič

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.500 m

Ker je napoved obljubljala bolj slabo vreme, samemu pa se tudi ni dalo voziti pretirano daleč, sem pobral prvi hrib, ki mi je prišel na misel... in seveda verjetno naredil napako. Razen še ene treh, ki so verjetno igrali (in izgubili) podobno loterijo za izbiro hriba kot jaz, sem bil gor povsem sam in če ne prej, mi je bilo jasno zakaj tako na poti navzdol.
Vreme na koncu koncev sploh ni bilo tako slabo kot sem mislil, vidljivost je bila dobra, tudi difuza ni zgledala tako hudo, kot je delovalo na poti navzgor, je bilo pa za mojo trenutno navajenost na mraz, kar prijetno hladno, tako da sem na vrhu imel že močno ledene prste, ampak ker sem včasih preveč len, da bi se ustavil in iz nahrbtnika potegnil toplejše rokavice, sem si za nekaj kletvic na vrhu kriv sam. Proti vrhu je šlo brez večjih problemov, če bi nekje na polovici potegnil ven srenače, bi šlo še lažje, ampak ker to železje navlečem gor zgolj, ko res ni več druge opcije, sem pač na čase malo manj elegantno poplesal čez kakšno bolj zaledenelo ploščo.
Za dol pa je bila zgodba malce drugačna. Obilica razritega, ledenega in na mestih skorjastega pršiča (ja samo norca se delam iz tega kaj vse danes ljudje štejejo pod pršič... če se kdo prepozna v tem je bilo to zgolj namerno) naredi smučanje bolj kot ne neužitno. Na poti navzgor je delovalo, da je celo pobočje pomrznjeno, relativno gladko in bo brez težav nosilo smučarja. Večinoma se res ni vdiralo, gladko je bilo pa na žalost zgolj ob tisti difuzi na poti navzgor, v resnici pa pravi mali pomrznjeni rodeo. Za povrhu pa so območja, kjer je verjetno spodaj kakšna luknja, ki je ujela z vetrom nanošen sneg in se je pri smučanju ni videlo, imela tako lepo skorjo, ki si jo seveda ob vsakem zavoju lepo predrl, tako da si potreboval kar manjšo žilico za umetnostno drasanje, da si obstal na nogah.
No vseeno se držim načela, da je vsak dan na smučeh neprimerno boljši kot dan v pisarni, tako da je bil tudi tole bil vrhunski dan :)

  • Včasih se vremenarji tudi zmotijo
  • Proti vrhu, ko so prsti še lahko pritisnili na fotoaparat
  • Vem, ni vrh, je bilo pa dovolj :)

Zadnja sprememba: 12.12.2019 ob 19:54

Povej naprej:

Poglej si še

Tam, kam chodí vítr spát!

Tam, kam chodí vítr spát!

Julijske Alpe | Viševnik | Klasika
Marijana & Marko
Večerna izmena

Večerna izmena

Julijske Alpe | Velika Mojstrovka | normalka
Miha Debevc

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...