Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Skepsa Pod Kriško steno

Barbara Dekleva Jenčič

Danes je bilo pod Kriško steno malo obiskovalcev, srečali smo le tri turne smučarje, med njimi po daljšem času tudi Mirana, ki pohvali razmere. Odsmučamo malo pred eno, v zgornjem delu se najprej držimo desno - razmere ne najboljše (rahla skorja in zastrugi), zato prečimo v levo, kjer je fajn zbita kloža vse do žleba. V žlebu je sicer po celi dolžini mehka plazovina, zato se do dna žleba držimo levih pobočij, kjer je super predelan sneg oz. fajn čoftica in uživaška smučarija. V spodnjem delu se splača se prebiti čez plazovino, saj je na drugi strani plazovine nezvožena flanka in pomladanska smučarija po rahlo zmehčanim skoraj vse do gozda.

Danes je turca pod Kriško steno presenetila z malo obiska in s kar fajn razmerami - jih je pa res potrebno malo poiskati, saj sneg ni še povsod predelan, izogniti se je potrebno tudi nekaj plazovinam.

Kljub jutranji skepsi ženskega dela ekipe, ki je trdil, da bi bilo bolje na sončnih flankah, pa da bo tu skorja ipd ipd....je bila celotna ekipa z izbiro ture na koncu zelo zadovoljna....

Lp vsem, Barbara

Zadnja sprememba: 27.02.2021 ob 18:18

Povej naprej:

Poglej si še

Kripl bataljon

Kripl bataljon

Karavanke | Begunjščica | Šentanski plaz
Domen Zupan
POŠIHTNA ZELENICA

POŠIHTNA ZELENICA

Karavanke | Vrh Ljubeljščice
Maja Lušina

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...