Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

POŠIHTNA ZELENICA

Maja Lušina

Šibnemo jo okoli 14. ure iz parkirišča na Ljubelju. Sprva - na dnu - mehko in ojuženi sneg na fertik. Višje, že na prvem klančku, se pokaže, da ne bo tako pomladno celo pot. Podlaga je bila kar lepo zaglajena in zmrznjena. Kot kaže čez dan ravno malo posveti sonce in ogreje, po drugi uri popoldan pa spet lepo malo zmrznje. Zato nekje na sredini, oz. nad spodnjo postajo, nataknem serenače, moški del pa vztraja brez, čeprav gre hitreje z. Sicer pa že na Ljubelju kar frišno.
Pri koči na vrhu najprej serenače dol, nato še dolg rokav, in sončna očala gor. Na soncu, proti Trianglu, so bile temperature in razmere res čisto drugačne. Na vrhu tudi nekaj vetra. Podobno kot Ratitovec, ko vedno rabiš še en dolg rokav v ruzraku. Aja, pa pivo...itak, ki je pri takšnih tempreraturah klasika.
Odsmučamo po levem žlebku do koče in po prehojeni klasiki nazaj. Sneg na nekaterih mestih kar pomrznjen, zato je priporočljivo iti s približno nabrušenimi robniki. Drugače pa okej, itak tereni za lepe, dolge, široke zavoje do dna - mimo bomb (beri kamnov!).
Ob smučanju precej vzpenjačev predlaga za vzpon cesto ob desni brižini -pričetek približno pri spodnji "koči".

Fletno petkovo popoldne! Trojar pa nekje na cvajčku ... čin!

ET✿ Vinko L., Francelj, Rafko in Maja

Zadnja sprememba: 26.02.2021 ob 21:14

Povej naprej:

Poglej si še

Skepsa Pod Kriško steno

Skepsa Pod Kriško steno

Julijske Alpe | Pod Kriško steno
Barbara Dekleva Jenčič
Kjer tišina šepeta

Kjer tišina šepeta

Julijske Alpe | Ciprnik
Domen Zupan

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...