Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Schneewinkelspitze, sama flanka...kotov nikjer!

Janez Javoršek GRS

Pred tednom sva z Mitjo s "prve roke" ugotovila prevoznost ceste v dolino Gößgraben nad dolino Malte in nama včeraj zato ni bilo posebno težko izbrati turo. Izredna vremenska napoved je kar vlekla v visoke hribe in ja, območje okrog Hochalmspitze je še zelo lepo zasneženo in s svojimi pobočji izredno vabljivo.
Tura na Schneewinkelspitze je dolga in naporna, ob takih temperaturah in brezvetrju še toliko bolj.
Vrh je višji od tri tisoč metrov in z eno lepo lastnostjo, z njegovega vrha se da smučati. Daljna okolica vrhov na tem območju tega ne omogoča. Vrhovi so še za plezalce pozimi težko dostopni, v letnem delu sezone so na večino vrhov speljane markirane poti, ponekod tudi ferate.
Koča na obrobju ogromne krnice Hohes Gößkar z višino 2215 metrov v letni sezoni nudi lepo izhodišče za (tudi) plezalne vzpone na tem območju.
Smučanje včeraj izredno lepo, odjenjalo je nekaj centimetrov, ker očitno novega snega (začetek tedna) ni zapadlo nič je podlaga že 14 dni izpostavljena soncu in temu primerno predelana.
Mogoče še ena primerjava s turo na Hochalmspitze preteklo soboto, zanjo sem porabil nekaj več kot štiri ure, včeraj za tristo višincev manj - skorajda šest ur!
Področje je tako obširno, da nudi turno smuko, ki lahko zapolni celotno sezono. Težava in posledično tudi to, da sva bila sama je predvsem dolžina ture, zasneženost dostopne ceste po dolini in sedaj veva, tudi to - da plazovitost in velike količine snega na skorajda tritisočakih iz levih (južnih) gora pod jezom za "pol sezone" onemogoči dostop!

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipOJmxazes9TbATkR7ZqgWK_KJ2gDooI5W5N5hGvL47AS2Op-b8jnVno2bbnOxAMWw?key=emhsV09XX1JJZ1JwckVydW5NZWJ3LXBPRGhUMFBR

Zadnja sprememba: 31.03.2019 ob 20:53

Povej naprej:

Poglej si še

Razvrat nad Zajzero

Razvrat nad Zajzero

Julijske Alpe | Škrbina Prednje špranje
Aleš Rotar
Plazje

Plazje

Julijske Alpe | Mangart, Čez Jezik
Primož Blaha

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...