Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Samotni VDV

Dušan Kuralt
Julijske Alpe | Veliki Draški vrh | Z Rudnega polja čez Jezerce

V sredo smo šli na Rodico. O uspehu te odprave bo zgodovina molčala. Bilo pa je dosti časa za pogovor.Ena od tem je bila, zakaj je kljub monožičnosti turnega smučanja, relativno malo objav.Kapo dol, čelado gor, tistim, ki nas redno obveščajo o razmerah.Sklep: tudi mi nismo nič boljši.
Ker Simon že piše blog (https://simonp.si/tag/simon-primozic/), sem jaz na vrsti, da kaj objavim na Snežaku.
Včeraj zvečer zavibrira tf: VDV jutri? Tam gor sva to zimo že bila,baje so bile na zgornji flanki najslabše razmere v zadnjih 30 letih. Drugič naju je veter na kačjem robu prepričal v spremembo plana.V tretje gre rado.Napoved ni ravno blesteča, na Kredarici naj bi kar pihalo, od tam do VDV je le streljaj.na cesti proti Pokljuki sva sama, na parkiršču je malo pred 9h 10 avtov.Na tf hitro pogledam zadnje novice. Pa ja ni JJ, ne Janez Javoršek, sedaj tudi fizično napadel EU?Midva pa njegovega klica k orožju nisva slišala.Nikoli si ne bi oprostil. Nič takega, le vremenska napoved je koga odvrnila od obiska Pokljuke.Poleg naju parkiran Tržičan.Vpraša za smer proti Viševniku.Najprej sem malo začuden, nato se spomnim, koliko še meni manjka do turnosmučarskega mačka.Par nasvetov in že gremo proti smučišču.Proti Kačjemu robu gre brez srenačev, za na Srenjski preval jih nataknem, bi se dalo pa tudi brez njih.Smuka na Jezerca je je še trda, je le zgodaj.Na Jezercih zapreževa pse. Spotoma srečava pešaka, ki se že vrača.Hitra analiza razmer in že nadaljujeva proti cilju.Smučina ni ledena, tako, da se da brez srenačev.Le na vrhu veter pokaže svojo moč,zato hitro obrneva.Zgonja flanka je je še trda, nato pa super smuka do Jezerc.Nato spet na Srenjskega (kaj nisva tam gor danes že bila?),kjer je sneg že bolj mehak.Smuka proti Kačjemu robu in smučišču zelo dobra, ravno prav zmehčano,le na spodnjem smučišču je malo cukalo.Do avta prideva skoraj istočasno s sosedom s parkplaca. Bil je na Viševniku, zgornji del peš, tam je srečal prijaznega Gorjana,s katerim sta šla nato še na Selišnik in Debeli vrh. Lepo, da je vsaj v hribih še nekaj kolegialnosti.
Ker je to moja prva objava, je malo daljša.Upam,da še koga spodbudim, da kaj napiše.Informacij pri turnem smučanju ni nikoli preveč.Razmere se vsakodnevno spreminjajo,to le ni dvoranski šport.Zato ga pa s takim veseljem uganjamo,enkrat bolj,drugič manj uspešno.Važno,da smo na zraku,da srečamo istomisleče in da smo daleč stran od korone.
Nazaj grede se na hitro ustaviva v trgovini v Gorjah zaradi hidracije in že sva v dolini,kjer je prijetnih 17 stopinj.

Zadnja sprememba: 11.12.2022 ob 16:52

Povej naprej:

Poglej si še

preveč pešačenja za premalo smuke

preveč pešačenja za premalo smuke

Kamniško-Savinjske Alpe | Savinjsko sedlo | Na Okrešelj
Janez Javoršek GRS
Storžič

Storžič

Kamniško-Savinjske Alpe | Storžič | Peto žrelo
Tadej Maligoj

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...