Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Raziskovanje samotnih gora nad reko Möll

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.500 m

Včeraj v pogovoru z Mitjo najdeva skupno točko najinih želja.
Nekaj stran od množic, nekaj, kar še ne poznava, da je izhodišče zasneženo, da je tura orientirana na jug, da dobro smučamo in, da kot vedno tura postreže tudi z morebitnimi novimi cilji.. Mitja najde dober namig pri avstrijskem kolegu in evo ga.... Törleck.
Ideja je všeč tudi Petri in Milojki. Kljub kratki noči smo se zapeljali v dolino reke Moll in nad vas Stall. Danes smo na izhodišču parkirali med prvimi (kasneje pri povratku smo komaj lahko zvozili med množico avtomobilov). Sankaška proga je urejena do koče Obernighütte (smer Hochgrubenkopf), mi jo zapustimo na planini Stussen in v vzhodni smeri zložno nadaljujemo proti planini Klenitzenalm nad katero so prostrana turnosmučarska pobočja. Dolina je zelo varna pred plazovi, saj v okolici ni nobenih sten ali zelo strmih delov pobočij.
Smučali smo zelo lepo, sneg je več vrst, trda grifik podlaga, kjer se samo kadi izpod smuči, nekaj je bilo odjenjane trde podlage, nekaj mehkih zastrugov in spodaj na planini od sonca mehkega snega.
Na turi smo bili sami, včeraj so očitno na vrhu bili štirje.
Kot že nič koliko krat se je izkazala, da turno smučarsko popularne gore nudijo vse, a takšni skriti kotički kot je Törlkopf nudijo še nekaj več. Predvsem so samotni.

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipOiFIsiYHevdjCyRyDpHxL66SvJCztHDfo2rVmUMmlkDFvazTZupr5-sgDAzFm6Sg?key=TUNDX3pCTWkwS01CdnA0ZjBpZTlTZjJXV3RjNjF3

Zadnja sprememba: 01.01.2020 ob 23:06

Povej naprej:

Poglej si še

Samo (ime) med sankači

Samo (ime) med sankači

Krške Alpe | Klomnock
Krške Alpe | Steinnock
Jernej Ekar
Novoletna

Novoletna

Julijske Alpe | Kredarica | Iz Krme
Bojan Ambrožič

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...