Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

preteg nog po kraljici

Janez Javoršek GRS

Sobotna naporna tura na Hochalmspitz vseeno ni tako utrudila, da ne bi v nedeljo izkoristil lepega vremena in se z Milojko odpeljal še enkrat proti Malti, kjer je na desnem bregu doline visoko izhodišče v zaselku Maltaberg. Pobočje Faschaunereck-a je lepo vidno iz avtoceste, zato in zaradi idealne naklonine nekaj manj kot 1000 višinskih metrov dolge "flanke" je precej obiskan. Ne preveč zgodaj zjutraj sva parkirala kot četrta, pri vrnitvi je bilo na velikem parkirišču več deset avtomobilov.
Smučal sem z vrha, se pa kaj hitro na tako popularnih hribih vidi, kaj je naredila moderna in samovšečna tehnologija. Vsaj pet turašev je na vrh neslo smuči, se zgoraj slikalo s smučmi, jih veselo neslo nazaj tistih petdeset strmih metrov, jih zapelo in odsmučalo. aleluja instagram!!
Na izhodišču je na stezi proti planini še precej snega, višje še ogromno, le na vrhu in strmem delu takoj pod njim ne bo več dolgo zdržal.
Smučarske razmere so bile v nedeljo zelo dobre, je pa tura le bleda senca tiste na Hochalmspitz, ali na Sanfeldkopf, ki sta letvico dvignila v nebo....

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipNYNBFs-ZEnira9-ytp-v6PYJtCtjqIZnW3UmnVaXhxVP9RYLzr2FePeUtTehnyYw?key=Z2hJbXk4QnV4c0V2UkdxOUxOalVTaFhxemdhdW5n

Zadnja sprememba: 03.11.2018 ob 21:57

Povej naprej:

Poglej si še

Kanjavec

Kanjavec

Julijske Alpe | Kanjavec | Za Debelim vrhom - planina V Lazu
Primož Blaha
Pravljica na redkejšem zraku

Pravljica na redkejšem zraku

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Hochalmspitze (3360m) | normalka
Janez Javoršek GRS

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...