Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Preber - še ena avstrijska klasika

Maruša Hauptman

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.500 m

Se mi je zdelo, da ne bo ravno modro ob današnji vremenski napovedi, ampak....Na Prebru je danes ob sončnem vremenu pihal orkanski veter praktično ves čas od Preberhalterhutte do vrha (tam je bilo seveda najhuje), kjer je bilo spravljanje kož kleče in ob upanju, da ti veter ne dvigne in odnese smučke, za vse pravi podvig. Špur za vzpon kot ponavadi več, od takih strmih, da te prevrne na hrbet do meni bolj prijaznih, vse pa so bile v par sekundah zasipane s snegom, zato je na momente obupno drselo. Vršna glava pa je bila spihana in je drselo zato, ker so se izoblikovali ledeni kristalčki. Skratka kar precejšnja muka na vzponu.

Spust je bil dober v zgornjem in osrednjem delu - najprej malo trdega snega, kjer so robniki lepo grabili, nato pa zgornjih 600vm zelo lepo po suhem napihanem snegu, zadnjih 200vm pred Preberhalterhutte pa vse prevoženo po dolgem in počez, sneg pa že južen s kakšnimi vmesnimi kuceljčki. Vozila sem skrajno desno (gledano od vrha) oz. v osrednjem delu tudi po sredini pobočja. Desni del je bil vsekakor boljši.Spust od koče naprej po cesti do parkinga brez posebnosti.

Glede na to, da je cel dan pihalo, bo verjetno jutri kar poglihano, so pa tudi ob Preberseeju temperature popoldan narasle in ob enih je bilo +4C...

Srečno vsem!

Zadnja sprememba: 31.12.2019 ob 17:49

Povej naprej:

Poglej si še

Pokradena goljufa

Pokradena goljufa

Visoke Ture, skupina Goldberg | Sandfeldkopf | Iz Innerfraganta
Visoke Ture, skupina Goldberg | Saukopf | od smučišča
Marijana & Marko
Aignerhohe in malce proti Schliererspitze

Aignerhohe in malce proti Schliererspitze

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Aignerhöhe
Maruša Hauptman

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...