Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Pokradena goljufa

Marijana & Marko

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.200 m

Danes sva izbrala original sobotni plan in sva Sandfeldkopf zgoljufala s pomočjo zobate železnice, ki vozi na Molltaler Gletscher. Pri tem so naju takoj "pokradli" na smučišču, kjer so hoteli 23 eur (+ kavcija) za vožnjo z vlakom za eno osebo. Ko sva jim razložila, da potrebujeva samo enosmerno vozovnico z vlakom na smučišče, so pa zahtevali 38 eur na osebo. Za nama so se neizkušeni smučarji v vrsti prešerno hahljali, nama je bilo pa malo nerodno, ker morajo tako dolgo čakati, da tudi njihovo volno postrižejo ...

Od smučišča (2234 m) mimo Schwartzsee na Saustellscharte (2560 m) in v okviru grebena (vmes tudi peš) na Saukopf (2786 m). Na škrbini so naju danes še drugič okradli, saj naju je namesto napovedanega šibkega do zmernega vetra pozdravil orkanski, tako da sva vzdušje ture nadaljevala, kjer sva v sobotnem vetru zaključila.

Spust v krnico Bogenitzen je bil lušten (kompaktna trda kloža, ki jo je sonce malce ojužilo). Nazaj na pse in preko Bogenitzenscharte (2665 m) po orkanskem grebenu na vrh Sandfeldkopf (2920 m). Nekaj časa sem še paradiral samo v kapi in brezrokavniku, saj bo vendar ja vsak hip pričel pihati napovedan šibak veter ... veter pri tem merjenju moči ni izgubil.

Spust z vrha nazaj na sedlo sva zastavila "podgrebensko" po poglihani podlagi (kompaktna trda kloža, ki se krasno lušči pri smučanju). Nižje je smuka manj ugodna: v Kleinfragantu je bila snežna podlaga vseh sort skorje in z vse večjim dodatkom difuze, po cesti razmere tudi bolj tako-tako, saj je prišla odjuga, a se je brez težav prismučalo v dolino (1200 m).

  • Za hec adrenalinski mostiček.
  • Na vrhu Saukopfa.
  • Rote Wand
  • Sandfeldkopf
  • GG

Več informacij

https://www.snezak.si/razmere/eyes-wide-shut.html

Zadnja sprememba: 31.12.2019 ob 22:32

Povej naprej:

Poglej si še

prvi samoten, drugi oblegan

prvi samoten, drugi oblegan

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Stubeck | Maltaberg, koča Leonhardhuette
Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Poisnig
Janez Javoršek GRS
Preber - še ena avstrijska klasika

Preber - še ena avstrijska klasika

Nizke Ture, Schladminger Tauern | Preber
Maruša Hauptman

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...