Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Potniški terminal II Zelenica

Uros Ilic

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.200 m

Hitro se odcepim od glavnega potniškega koridorja v samoto prvega plazu kjer psi dobijo zobe. Na 1/3 plazu smuči na nahrbtnik in proteze na čevlje ter cepin v roke. In nato po tekočih stopnicah vse do vrha (žal jim je nekajkrat zmanjkalo napajanje) kjer se opasti izognem v skrajno levem delu grape.

V rahlem sneženju nadaljujem proti Velikem Vrhu. Južna travnata pobočja Begunjščice so prekrita zgolj še s tanko snežno odejo, ki je mestoma že napokana. Vesel sem ko sem ponovno na grebenu in pod snegom čutim skalo. Iz Lenuhove grape priplezata se dva alpinista, ki ju z obljubo sonca pregovorim, da se ne spustita po Šentanskem plazu temveč skupaj nadaljujemo do vrha. Tam smo nato res nagrajeni ne le s soncem temveč tudi s piškotom za dan mučenikov (hvala Cvetličarka).

S Slovencem na začasnem delu na Bavarskem odsmučava po Smukuškem plazu. Odlične razmere, saj je centimer do dva novo zapadlega in napihanega snega prekrilo trdo podlago. V srednjem veleslalomskem delu plazu povozim kamen. Spust zaključim na Planini Završnici, kjer ponovno vprežem pse in jih usmerim proti Suhem rušju. Ker se novozapadli sneg prijema na njihovo dlako (cokla), se obrnem proti Zelenici in odmučam vse do parkirišča.

Odličen dopoldan!

Zadnja sprememba: 10.03.2021 ob 20:52

Povej naprej:

Poglej si še

Popoldansko raztegovanje

Popoldansko raztegovanje

Karavanke | Begunjščica | Osrednja grapa
Bogdan Jamšek
Jutranji test opreme

Jutranji test opreme

Karavanke | Begunjščica, Begunjska Vrtača | Smer Pavla Janca, Ostržkova
Andrej Mesner

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...