Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Pošihtna Begunjščica

Dušan Kuralt
Karavanke | Begunjščica | Šentanski plaz

Simon je nabavil nove pancarje in treba jih je bilo sprobati. Begunjščica po službi je bila kar prava izbira za test. Do vrha prvega pukla se pancarji malo sprehodijo, nato pa na smuči. Sneg na začetku mehak, vendar še daleč od čofte. Pred srednjo postajo se odločava, a greva po servisni ali po plazu.Danes sva jo ubrala po plazu.Še sreča, kajti kmalu zaslišiva grmenje. Nad servisno cesto se je sprožil plaz kamenja in skal. Dva smučarja sta bila takrat na cesti, vendar sva kmalu zatem slišala njun pogovor.
Po Šentancu je špura prav lepo speljana, sneg čedalje bolj trd, zato sva kmalu uporabila srenače. Zadnji metri pred izstopom so malo bolj navpični, vendar se je dalo na smučeh. Na vrhu je malo pihalo, sonca tudi ni bilo več, tako, da sva se kar hitro obrnila. Zgornji del je bil kar trd, ne pa leden, nato pa si lahko izbiral, po kakšnem snegu se hočeš peljati. Našlo se je tudi nekaj še nezvoženega. Verjetno so bile tudi že boljše razmere, ampak za 21.april je bila to vrhunska smuka. Pod srednjo postajo je treba malo popaziti na mine, midva sva se jim danes uspešno izognila. Ker se nama ni dalo prebijati po desni in za hotelom, sva smuči nesla slabih 10 minut.
Danes popoldne je bila Zelenica bolj malo obiskana. Sezona je že dolga, mogoče je koga odvrnilo še vreme, ki pa je bilo čisto ok. Bo pa Begunjščica in okolica še kar nekaj časa aktualna. Snega je še ohoho...

Zadnja sprememba: 11.12.2022 ob 16:52

Povej naprej:

Poglej si še

...in špik

...in špik

Julijske Alpe | Špik | Skozi Kačji graben
Uros Ilic
Krožno čez Kogel

Krožno čez Kogel

Kamniško-Savinjske Alpe | Kogel | Spust na Mala Vratca
Andrej Erceg

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...