Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Pomladna v celcu

Miha Debevc

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.008 m

Akoprav smo si mnogi že pred časom rekli, da imajo smuči do naslednje zime v kotu počakati, nasledila pa jih bodejo pedala specialk in gorcev ali druge sportivne rabote, nas je aprilski pršič prijetno iznenadil in znova zmamil na bele strmine. Sekstet zagnancev si kaj preveč ne beli glave, kam jo ubrati, da zasuče smuči, nego izbere kar Osojščico pri severnih sosedih, kjer si obeta slabih kilo višincev nezahtevnega sopihanja v klanec, predvsem pa ravno toliko nižincev izvrstne smuke po celcu na popeglani snežni podlagi smučišča, ki je že konec marca obstalo do naslednje sezone. Človek bi zategadelj pričakoval, da bodo bele strmine samevale, a je bil to račun brez krčmarja. Gomazelo je navkreber turnih smukačev kot mravelj na mravljišču, eni so rinili še gor, ko so drugi že vriskali navzdol.

Malo pred deseto šestoro Balkancev pogumno zastavi od parkirišča po osončenih sveže zasneženih planjavah proti vrhu. Kamor seže oko, se pod modrim nebom razprostira romantična, na trenutke prav kičasta podoba zimske pokrajine. In žejna grla se po treh urah v krčmi na vrhu že tešijo z osvežilnim hmeljevim napojem.

Smuka po dvajsetih centimih celca je odlična. Manj veščim krmarjenja po celcu ali onim naveličanim martranja po njem pa je na izbiro urejeno smučišče, kjer že kanček ritomigne spretnosti zadostuje za briljantno smučarsko predstavo.

Za vse, ki so prekmalu zaključili turnosmučarsko sezono, so uživali Sonja, Aleša, Živa, Boštjan L., Boštjan S. in Miha

  • brez hmelja ne gre
  • grupni smuk

Podrobnosti o aktivnosti

https://www.gpsvisualizer.com/display/20220410143342-28228-map.html

Zadnja sprememba: 11.04.2022 ob 10:21

Povej naprej:

Poglej si še

Podarjen dan

Podarjen dan

Julijske Alpe | Kredarica (2541m) | Iz Krme
Tom Kunaver
....nadaljevanje beganja nad Pokljuko

....nadaljevanje beganja nad Pokljuko

Julijske Alpe | Srenjski preval
Aleš Rotar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...