Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Plaža

Domen Zupan

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

V bolj poletnih, kot zimskih temperaturah, sem pričakoval precej večji naval in interes po lagodnem martinčkanju, pri katerem že vnaprej veš, da kakih hudih negativnih presenečenj in težav pač ne more biti. Pa smo na koncu pri tem hedonizmu naleteli na vsega skupaj nekaj sotrpinov, vsem ostalim očitno bolj diši "ta zaresna" smuka. Ker se na plažo ne odpravljaš ravno v kakih hudih jutranjih urah, se v izogib težavam s parkiranjem na Križovcu odločimo za pristop čez Savske jame. Med potjo od znanca izvem, da je bil edini, ki je parkiral na izhodiščnem levem ovinku pod Križovcem. Zanimivo...

Čez Markljev rovt lagodno, po kombinaciji cest v različnih funkcijah do Belske planine in naprej na vrh Struške. Ne pomnim, da bi bil kdaj tu pozimi v tako prijetnih razmerah. Smuka z vrha na planino vrhunska. Zbit grifig sneg, ravno prav obdelan od sonca. Rang plaza na Zelenici te dni, le precej lepše. S planine odvijemo še na Korenščico, od koder nas potem v vpadnici do gozda pričaka najslabši oz. tudi edini ne tako dober del te ekspedicije. Močno ojuženo oz. bolj strokovno povedano...totalno zagnojeno. Med smuko smo prožili kepe zavidljivih razsežnosti in tako vse nekako do ceste. V gozdu potem sicer še vedno južno, a povsem lepo prebavljivo in kontrolirano ter tako vse do ceste in sankaške, do vrat avtomobila.

Pred turo nismo pričakovali kaj dosti več od lagodnega poležavanja na plaži, na koncu pa smo dobili še zajeten kos prav fine pomladne smuke.

Zadnja sprememba: 17.01.2022 ob 13:42

Povej naprej:

Poglej si še

V senco ali na sonce, to je bilo vprašanje?

V senco ali na sonce, to je bilo vprašanje?

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Mosermandl | Južno pobočje
Janez Javoršek GRS
Pokončni Julijci polni navdiha

Pokončni Julijci polni navdiha

Julijske Alpe | Škrbina Zadnje Špranje | Iz Zajzere
Matej Mejovšek

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...