Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Ob Kristalu

Janez Javoršek GRS
Julijske Alpe | Jalovec | Jalovčev ozebnik

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 900 m

Danes sva z Anžetom smučala Jalovčev ozebnik. Nisva bila prva...hvalabogu saj je bil vzpon tudi kasneje še vedno naporen. Čez celoten ozebnik je tudi pol metra sipkega snega, ki se melje in sproti zasipava peš gaz. Pod ožino (ki je v teh razmerah zelo široka) je nekaj ostankov starega plazu, ki ga nov sneg ni zasul do te mera, da nebi pri smučanju čutil kep in zelo trde podlage pod pršičem.
Izstopni lijak je blagega naklona ( v drugačnih razmerah je lahko tudi več kot 40 st.), tudi tam je pršič, nič ni klož in kasneje pri smučanju nudi izredno smuko.
Pod ozebnikom sva divjala proti dolini, podlaga omogoča res lepo in noro smučarijo. V večini sva se držala desnega dela doline, vse tja do snežišč pod Travnikom, kjer sva prečila staro plazovino in uživaško prišla do Tamarja. Do Planice se po tekaški progi prismuča do avta.

O virusu ne bom pametoval, danes sem imel lep občutek, da stikov ljudi ni, da se obzirno vedemo med seboj. Potem mi žena pove štorijo, ki pa marsikaj "podere".
Neka najstnica je pristopila do nje in ji hotela v roke poriniti telefon, da bi slikala celo družino, ker je to odklonila so jo s komentarjem....da se boji virusa - zasmehovali.

Lepa je moja dežela, lepa do muke.
Samo tu gruli prsteno grlo rim.
Samo tu so tudi groze manj hude.
Samo tu lahko živim.

(Tone Pavček)

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipNyTo6ic1r2d_EiDYB_-pvJRswz3I1tUkjxEmbePWnqqjFfagHWdFWcZlMJSdu9AQ?key=a1JGalNkdmpJaWNjRTg3ckxWSnJDOVhCNkNNeWp3

Zadnja sprememba: 15.03.2020 ob 21:03

Povej naprej:

Poglej si še

Predspomladanski turni smuk z Rodice

Predspomladanski turni smuk z Rodice

Julijske Alpe | Rodica | Proti planini Suha
Miha Debevc
Pršič v Smokuškem

Pršič v Smokuškem

Karavanke | Begunjščica, Veliki vrh | Smokuški plaz
Prvi Podhrib

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...