Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Ledeniška idila

Maja Lušina
Visoke Ture, skupina Goldberg | Sonnblick | Moeltall - Sonnblick - Heiligenblut

S podzemnim vlakom in gondolo do vrh smučišča Molltaler Gletscher. Sicer šajba, ampak veter pa kar močan in mrzel.

Najprej odsmučamo ter se na pol proge usmerimo v smeri cilja. Nekje 100m se dvignemo na greben, nato pa je sledilo 200m spusta - spustili smo se kar s kožami, kar nam je sicer pojedlo nekaj super možnih zavojev po pršičku.
Odločimo se za prečenje in dostop po levem pobočju. Razgledi fantastični. Vmesni prehod je bil leden, zato nadenemo srečane in popikamo čez. Naprej so bile razmere lepše, nekaj špure smo tudi vlekli na celo (nekje 15cm). Proti vrhu se je že malo zagrinjalo, vendar vseeno vreme super za hojo - dovolj sonca in nekaj malega vetrčka na nekaterih delih.

Vrh na takšni višini in idilična, topla koča. Kaj lahko še hočeš lepšega? :) Spijemo hladno pivo, ki je pasalo še pa še.

Odsmučamo v kontra smeri - proti Heiligenblutu. Razmere so bile uživaške - nekje do 20cm rahlo predelanega puhca, razkošne planke za super zavoje! Bomba res! V spodnjem delu smo čez kratek kopni prehod odpeli in odsmučali naprej - ob levem robu, po grabnu (gledano dol). Nižje je prišlo prav znanje iz Ratitovškega iskanja snega. Vseeno nam je do prevoza ostalo le 20 minut hoje.

Tura enkratna, razgledi fantastični, smučanje ena sama idila, super ekipa in mrzlo pivo - najprej na 3106m ter na cilju! To je to. :)

Et❁

Zadnja sprememba: 19.04.2022 ob 14:10

Povej naprej:

Poglej si še

Glockturm 3354

Glockturm 3354

Vzhodne Retijske Alpe | Glockturm
Status Connected
Štrudl s posipom

Štrudl s posipom

Visoke Ture, skupina Velikega Kleka | Adlersruhe
Peter Pehani

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...