Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

(M+M x 2) + (m + m) Hvala vam!

Aleš Rotar

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.300 m

O Ojtstrnikovi sencni strani je bilo dovolj napisanega. Morda prevec!? Gre pa takole:

Zvecer se mirno pripravim za eno ultrahitro na Visevnik, kaj cmo, spet enkrat, si bom vsaj kvociente in nacionalno zavest izboljsal, na tak praznicen dan. Potem izberem primerno opremo, se mirno spravim v posteljo. A krmar si ne more, da ne bi zvecer se zasel na internet in se naslajal, morda pa je kaksna nova fotka!? Arrrgh, holy moly ali maricka pomagaj, Mjevska elita poroca o slasteh, baza pa uspesno lementa o zgodovini obvisevniskih dogodkov iz polpretekle zgodovine in popisuje neke vrste dong feng, dolgi pohod. Crv zacne najedati krmarja in zadnji zebelj v miren spanec je plazic solidnih dimenzij in se solidnejse strateske pozicije na zadnji fotki. Krmar v pizami zdrvi v klet, zamenja dilce in vso pripradajoco kramo, namesto daypacka airbag in v cetrt ure je jasno: koncno na Ojsternik. Malo ga pece vest, ker okoli polnoci pac ni buditi druzinskih ocetov, sicer predanih krmarjev, a bo vsaj izgovor za ponavljanje, ce je res tako lepo tam gor.

In je bilo. Suhota in strmina! Ko se je krmar v transu centrifugalnih, centripetalnih sil in vseh sort vektorjev zavedel, da jo reze paralelno z MMmm spurami, ga je oblila hvaleznost! Tudi za obstoj Snezaka!

A kaj, ko se je mudilo domov, sicer bi se enkrat raztegnil kolke na okljukih zgornjih stiristotih! Ne brez razloga sem drvel nazaj v Fuzino: Stefanovo je, z Otepovci sem se zmenil za en meter, samo ne vemo, za kdaj. Bo, bo!

Vsem srecno krmarjenje!

  • Ti se prides na vrsto.
  • Tu je res hladilnik, suh sneg garantiran!
  • Srecno, kot s v snegu!
  • Otepovci, sem se zmenil za kaksen meter.

Zadnja sprememba: 26.12.2019 ob 22:33

Povej naprej:

Poglej si še

Ojstrnik - ne vem več, kateri del

Ojstrnik - ne vem več, kateri del

Karnijske Alpe | Ojstrnik | na sever
Miha Debevc
dihalko v gobec, pa v pršič

dihalko v gobec, pa v pršič

Visoke Ture, skupina Velikega Kleka | Weißer Knoten, skupina Großglockner | klasika na jug
Janez Javoršek GRS

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...