Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

dihalko v gobec, pa v pršič

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

S formulami se ne ukvarjamo, vozimo se smučat in matematiko prepuščamo drugim. Nam je to v veselje, nekaterim očitno formule bolj!
Weißer Knoten, vrh visok točno toliko kot naš Triglav. Danes zasut s pršičem in to ne "poprhan" ampak s pol metra pršiča. Naklon pobočja, ki se začne deset metrov pod vrhom je za tako količino novega snega idealen. Nasloniš se na sneg in plavaš, in guncaš in ko padeš v ritem te nihče več ne ustavi (Mitja: "pa kr odpeljal si se....").
Vreme danes enkratno, na izhodišču pri Lucknerhausu -10 st. C, zrak suh, da kar rije v nosnice, višje smo prišli na sonce, ki pa ne more narediti nobene škode snegu. Suh sneg samo frči. Prizor, da ti se kadi izpod palic pri hoji navzgor res ni običajen. Jaz ga nikoli prej nisem opazil.
Hrib je med lokalci poznan, je pa precej težko že koto in s tem višino hriba najti, saj je to le nepomembna "krtina" med samimi visokimi sosedi Großglocnerja. Ostalo v komentarjih pri povezavi do slik. Velikokrat povedo precej več kot besede!

  • Marko, Miha, jaz, Mitja
  • kadi se že vnaprej....

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipOvtAoRtSkeIIhi0W9PxlJdioovooCbIFxFtOUal8rur9b_RFXHXGX1vvQy4rIu2Q?key=aHdCenlSYlBaUC1uXzZOckhKRElndEpoamZVQ1F3

Zadnja sprememba: 17.09.2022 ob 14:53

Povej naprej:

Poglej si še

(M+M x 2) + (m + m) Hvala vam!

(M+M x 2) + (m + m) Hvala vam!

Karnijske Alpe | Ojstrnik | na sever
Aleš Rotar
Zvezda

Zvezda

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Sternspitze | dostop čez planino Zickeralm
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...