Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Le kaj si o vsem misli (danes pomladna) Reber?

Peter Pehani

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 900 m

Res me zanima, kaj si o vsem misli Kranjska Reber? Ta ne zelo izrazit hrib nad Črnivcem, ki mu večina Slovencev tri mesece nazaj ni vedela imena. Hrib, ki je večino svojega hribovskega življenja verjetno precej sameval. Hrib, ki se je vsled nenavadnih okoliščin sedaj nepričakovano znašel v središču pozornosti. Le kaj si torej misli? Po moje mu prav nič ni jasno ... V teh tednih je sigurno ugotovil vsaj to, da je moral spremeniti način funkcioniranja, svoj večtisočletni modus operandi. Po neskončnih letih samote se je moral na horuk privaditi na to, da takorekoč vsak dan - na petek in svetek - gosti stotine snega željnih prebivalcev osrednjeslovenske regije.

Zdaj pa k naši turi. Kot že nekajkrat v tej sezoni, smo se spet znašli na Črnivcu. Tokrat vendarle ni bilo tiste neprebavljive masovke. Hrib nas je pričakal v takorekoč pomladnih razmerah, rahlo odjenjan sneg, nobenega mraza (razen na vetrovnem vrhu). Prvi spust - proti severu - smo zaradi neznosne skorje (1-2*) predčasno zaključili. Na južno stran pa nas je razvajal pravi pomladni sneg; od vrha do avta vse mehko, uživaško in neproblematično (4*). Tudi po gozdu - navkljub številnim podrtim drevesom - prava izica.

Daleč najnevarnejši del ture je bil povsem poledeneli parking!

Med danes večinskim mladim rodom sva se obe glavi družin - midva z Radetom - počutila mlada (povprečno stari smo bili komaj dobrih 30 let) in očetovsko ponosna. Pridemo kmalu spet :-P

Zadnja sprememba: 31.01.2021 ob 12:40

Povej naprej:

Poglej si še

Današnji. Ostri.

Današnji. Ostri.

Julijske Alpe | Ratitovec, Gladki vrh | Razor
Maja Lušina
Po pršč na Vršč

Po pršč na Vršč

Julijske Alpe | Vršič
Domen Zupan

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...