Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Današnji. Ostri.

Maja Lušina

Plan je bil preko Razorja na vrh in čez Kosmatega nazaj, mimo Jesenovca do Prtovča. Ampak ne.
Že ob vzponu je današnja podlaga pokazala zobe. Ob hoji je okoli kar grmelo ob spustih ostalih smučarjev po tem ledenem kamnu. Pri prečenju iz Razorja do Vratc je bilo vmesnih 5m na prehodu noro trdih. Špegu. Na sliki niti ne zgleda. Ok. Vseeno toliko potolčemo, da je za silo šlo čez. Serenače je imel le France, ostali pa "ker je pač samo Ratitovec" ne. Ostali so tolkli s smučami do vrha, jaz pa malo nad Rudnikom odpnem in odtolčem na vrh s pancarji. Na nekaterih delih do bivaka živ špegu!
Na vrhu lepo. Niti ne mraz. In lepo vreme.
Plan smo spremenili zaradi razmer, opaženih na gor, čeprav bi bilo najbrž še vseeno boljše odsmučati do Rudnika in čez Jesenovec okoli. Odločimo se za pod robom. Francetu je (hvalabogu) še nekaj ponagajalo okovje, zato se odloči za smučanje po Oslovski in v Razor. Oddrsamo skupaj, Rafko je šel pa pod rob. Oddrsavamo, kolikor se je pač dalo pa obračamo smeri. Čisti potres. Rafkovi opisi za pod robom pa enostavno beton.

Iz Razorja odsmučamo nekje 2 urci kasneje, po pomoči ponesrečenki, in sneg je nižje prijetno odjenjal. Pri Lovski koči spijemo 3 za srečo v nesreči!
Kako oster je lahko Ratitovec težko verjameš, dokler tega ne vidiš sam. Dragocena izkušnja za naprej in vse bo še dobro in še bomo šli pod rob!

ET Rožca ✿ France, Rafko, Vinko L. in Maja

Zadnja sprememba: 31.01.2021 ob 08:50

Povej naprej:

Poglej si še

V sneženju na Koblo

V sneženju na Koblo

Julijske Alpe | Kobla
Barbara Dekleva Jenčič
Le kaj si o vsem misli (danes pomladna) Reber?

Le kaj si o vsem misli (danes pomladna) Reber?

Kamniško-Savinjske Alpe | Kašni vrh
Peter Pehani

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...