Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Krniške skale

Jernej Ekar

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.500 m

V tretje gre rado, beri, končno ena solidna smuka brez škrtanja pod smučmi. Na srečo na vrhu, kljub krasnemu vremenu, pretirane gužve ni bilo. So bile pa tele skale očitno oblegane že v prejšnjih dneh, saj je zgornje pobočje prefurano po dolgem in počez (to je tudi razlog za 3 snežinke, v nasprotnem primeru bi bile 4).

Kljub temu se je na skrajnem desnem bregu dalo narediti nekaj zavojev po nezvoženem snegu, pri spustu na smučišče pa v primeru, da te skale direktno pod tvojo linijo ne motijo, tudi celo deviško linijo. Glede zvoženega dela pobočja nimam kaj dosti zgubljati besed, na nezvoženih predelih pa je prevladoval predvsem predelan sneg na trdi podlagi. V bistvu je precej spominjalo na spomladansko smuko. Mestoma se je našlo kaj mehke klože, ki ni predstavljala problemov, tik ob skalah se srečaš tudi s čisto trdo podlago. Sosednji, nižji vrh s pobočjem v senci ni zgledal tako fajn, saj je delovalo, da gre predvsem za trdo napihano kložo. Vsaj v četrtek je bil še popolnoma nezvožen, tako da gre lahko kdo tudi preveriti kaj je zares na stvari. ;)

Ob smučišču, ki je obrnjeno na senčno stran, se je našlo precej pršiča, vendar je bil ta pričakovano v celoti zvožen, naklonina pa takšna, da se pretiranih vragolij ni dalo početi. Sledil je le še spust po steptani cesti do avta, smuči pri tem ni potrebno odpenjati. Uživajte in srečno! :)

  • cilj pred nami
  • Ziljska dolina
  • fenomenalni razgledi!

Zadnja sprememba: 28.12.2019 ob 13:48

Povej naprej:

Poglej si še

Orkansko vetrovno

Orkansko vetrovno

Julijske Alpe | Bovški Gamsovec | Z vrha na Luknjo
Matej Mejovšek
V ISKANJU SAMOTE

V ISKANJU SAMOTE

Julijske Alpe | Jalovec | Jalovčev ozebnik
Andraz Gulic

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...