Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Kosmatitza, Ogrisalm

Ivan Šoštarič

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.060 m

Najprej bi pozdravil še z "notranje" strani Snežaka, nisem novinec z objavami, sem pa prvič na uradnem portalu. Mogoče bodo težave z opisi razmer v bodoče.
Pot se začne zmeraj z načrtovanjem. Pokukat v sosednje kraje, preverit nova nova nalaganja na aplikacijah in če je res, da živimo na sončni strani Alp. Ali Karavank. In seveda sneg. Ne bom rekel, da je boljši naglas, ga je pa več in ponoči ga je ravno malo poprhnilo za dober občutek.
Vse je teklo gladko, dokler se ni zapletlo. Najprej sva se zgubljala z avtom po gozdnih cestah (psička Nelly) pomrznjenih, zaprtih, brezizhodnih..
Zato sva načrt spremenila in se odpravila po drugi strani proti prvotnemu cilju, Celovški koči in Ovčjem vrhu iz Bodentala/Podna, a se je situacija spremenila. Trume turašev so se zgrinjale na drugi vrh, zakaj pa ne, tudi midva se pridruživa. Včasih prav prija tudi družba. Pot ni naporna, vije se po cesti in glej, sonce se pokaže že na več kot polovici poti. Domačini že vejo. Slovenske besede ni bilo slišati od nikoder, razen v dolini, ko sem iskal pot.
Prekrasen razglednik obsijan s soncem, tris Vrtača, Zelenjak in Palec so bili kot na dlani. Včasih se je treba umakniti, da vidiš celotno sliko. Sploh s te strani.
Vrh je oblegan, vse je zvoženo, sneg je dobil nočno pošiljko svežega poprhka, ravno za vzorec in navidezni občutek. Po napornih praznikih je prav prijalo sonce brez oblačka in telesna vadba.
Sonce brez oblačka, vetra. Spust malo po gozdu, kjer je trdo in v glavnen po cesti, poti.

Zadnja sprememba: 29.12.2021 ob 20:28

Povej naprej:

Poglej si še

Nočni poprh rešil turo

Nočni poprh rešil turo

Karavanke | Stol | Ljubelj
Prvi Podhrib
Turnosmučarska kombinacija

Turnosmučarska kombinacija

Karavanke | Košuta, Veliki vrh | od Matizovca
Miha Debevc

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...