Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Klobasarska

Primoz Vrhovnik

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.650 m

Preko Planine Vodole čez Tolst vrh, kjer sem se prvič zgubil med borovci in preklinjal vse povprek do Sedelca, kjer sem ene 5 x snel smuči in peš..., od skorje do ledenih zaplat, uživancija za prvo turo. Od Sedelca sem nadaljeval po grebenski in zadnjih 200 m naravnost navzgor, kjer sem vsaj malo obcutil kako se hodi v hribe.
Razmere po grebenski so sneznim razmeram primerne, tudi nekaj kopnega in ledenega. Zadnjih 200 m je bilo ok, malo mehko in tudi zelo trdo. Ob 11 je skalne buhtle oblozene z napihanim snegom in ledom zacelo topiti, tako da sem kar pohitel, previdnost ni odvec v tem delu.
Smucanje z vrha po JZ grebenu in nato direkt na Kocbekovo. Sneg je bil trd in je nudil dober oprijem, malo napihanca na nekaj mestih in pri dnu kot Aprila. To je bilo zadovoljivo!
Nazaj preko Sedelca in spet telovadba, na ne najbolj primernem mestu sem zgubil palico in odrsala je po zelo trdem snegu v najnizjo mozno kotanjo, pa sem naredil se dodatnih 100 visincev , seveda sem si prepeval eno lepo nežno melodijo.
Naprej do Vodol sem se še 2x zataknil v borovce in lomil vejevje na skorajsti podlagi., no na koncu pa še košček klobase pri avtu kar nisem pojedel na vrhu, sreča sem kruhovo skorjo vrgel ptičem in se zadovoljil s sredico. Za konec me je pa na cesti še šlepar zaustavil za 30 min , ker se mu je zagozdila veriga..., vseeno je blo krasno!

Zadnja sprememba: 11.12.2022 ob 17:03

Povej naprej:

Poglej si še

Taferlnock

Taferlnock

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Taferlnock
Jure Noč GRS
jagoda za zaključek praznikov

jagoda za zaključek praznikov

Visoke Ture, skupina Velikega Kleka | Figerhorn
Janez Javoršek GRS

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...