Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

jagoda za zaključek praznikov

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

Včerajšnji Figerhorn, v neposredni bližini Großglocknerja je pripomogel, da smo se iz koče Lucknerhaus odpeljali z nasmehom do ušes.
Zgodba o tem izhodišču je nekaj pozitivnega, pa naj se pogovarjamo o sami koči ali pa o hribih okoli nje. Odprli so jo nekaj dni pred Božičem, ta podatek je zelo dobro odgovoril, v kakšnem stanju je cesta. Bila je plužena, a ves čas zelo zahtevna za vožnjo. Na nekaj več kot 1900 metrih, cesta na višku zime ne more biti le zamah z roko....
Prijaznost lastnika (oskrbnika) je neverjetna. Mitja tekoče govori nemško in včeraj, ko smo se najbrž za kak mesec poslovili iz teh krajev smo na mizo dobili vsak svoj "šnops", prisrčno zahvalo in vabilo za v bodoče. Trikratni obisk iz Slovenije jih je povsem navdušil. Aja...cene. Kot povsod drugje!
Izhodišče je poznano za obisk GG- ja iz smeri Kalsa (zimski dostop), predno se odpre visokogorska cesta iz Heiligenbluta je to edina "pametna" izbira.
V koči se lahko izve vse o količini snega, kakšen je in kateri vrh priporočajo, če pa že iz Slovenije "priletiš" z idejo o vrhu, pa ob pametni izbiri kar ne nehajo klepetati.
Včeraj smo kljub orkanskemu vetru v Visokih Turah (Kals, Heiligenblut, Katschberg....vse nad 100 km/h), upali, da so dobro napovedali tudi kako hitro bo nehalo pihati. A konec vetra prav nič ne pomaga pri smučariji, če ti ves nov sneg (napovedali so do 20 cm) odpihne do trde podlage. Zato je gora Figerhorn idealna, res pa je, da sva bila z Mitjo že dvakrat v nekaj dnevih tam in so bile stvari precej jasne in zelo dobro razumljene s pogledom na to res fenomenalno flanko.

Smučanje in vlečenje sledi v nov sneg je tisto, kar bo ostalo v večnem spominu. Lokalcem smo olajšali vzpon, odsmučali strmo, s kložami nevarno zgornje pobočje, a v naše zadovoljstvo smo jim tudi zorali pobočje!
(spodaj je filmček, ki pove več kot besede)

(občutek varnosti, sem dal tri zvezdice le za zgornji strmi del, nižje je varno za šest zvezdic.)

  • Lucknerhaus, izhodišče za SMUČANJE
  • pogledi, ki jemljejo sapo!
  • vse samo za nas
  • tako se dela...
  • na koncu šnopsa ne moreš odkloniti!
  • ali pa tako....
  • kakšen zaključek praznikov in začetek Novega
  • tako udobno, da sploh ne veš da zavijaš

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipMBEGklJ-mLHe0mHsf_9g5862WzYUZ1LEg6Bmhyw1MB9zToDEpHdOcx3uz3p3J2OQ?key=eW52SlZnYWJvVFV4VDNpQ0tTY2tQRDZIYmhtTXdB

Zadnja sprememba: 06.01.2020 ob 19:46

Povej naprej:

Poglej si še

Klobasarska

Klobasarska

Kamniško-Savinjske Alpe | Ojstrica | Z vrha
Primoz Vrhovnik
Tura za ženske in starejše moške

Tura za ženske in starejše moške

Drugo | Dobrač
Franci Pogačar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...