Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Klasika nad Jezerskim

Metod Škarja
Kamniško-Savinjske Alpe | Ledinski vrh | spust pod Kranjsko kočo: lovska pot

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.050 m

Z Janezom danes na Ledinski vrh. Po spodnjem snežišču proti lovski poti se ravno še da povezati sneg tako gor kot dol. Gor in dol greva levo po grapi do prehoda na lovsko pot. Na smučeh zmoreva do tega prehoda, potem pa je nekaj kasneje zaradi strmih prečk smiselno še na dereze, da ni treba preveč nabijati. Nad kočo spet na smuči. Tu naju zavede hrbet s smučino nad kočo (malo sem že pozabil, kako tu stvari izgledajo), ki naju potem ne spusti kar precej višine (strm rob), tako da potem vlečeva praktično vodoravno prečko pod Skutinim ledenikom do običajnega pristopa. Ko sva na vrhu, se novi beli sneg že zmehča, zato je smučanje kar težko in naporno, a še se da s precej napora dajati videz sproščenega vijuganja :). Seveda je precej bolje, kjer se da zavijati na starem predelanem rjavkastem snegu, pa na od sonca stran obrnjenih vesinah, kjer pač gre. Pod kočo so strmine vedno bolj konkretne, kolikor bliže smo prehodu. Če historično to ne bi bil TS, bi si za ta del nedvomno zaslužil AS. Seveda v teh mehkih razmerah ni noben problem, v bolj trdih pa bi bilo drugače. V grapi je tudi mehka smučljiva plazovina, niže dol pa se da lepo poflikati sneg deloma po gruščnatem delu, deloma pa rušnatem levo (dol gledano), potem pa celo deloma po grabnu ob cesti in na sami cesti. Nošnje je za kakih 5 minut.

  • Smučarski AS vrtec nad kočo :)
  • Položni del pod kočo
  • Najstrmejši del, vzorec za štamfanje navzdol
  • Rampa pa dovolj prostorna za zavoje
  • Mehke plazovine
  • Preštamfano že pred nama
  • Dolga prečka pod Skuto zadaj :)
  • Previsoko gor

Zadnja sprememba: 26.04.2021 ob 19:37

Povej naprej:

Poglej si še

Spečeni

Spečeni

Kamniško-Savinjske Alpe | Mala Rinka | Turski žleb
Blaž Fricelj
Ne z Vrha Kozjega

Ne z Vrha Kozjega

Julijske Alpe | Germlajt | Kozji žleb
Primoz Vrhovnik

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...