Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Kerlc med Ankoglom in Hochalmspitze

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.250 m

Že pred tedni sem v razgovoru o "norih" ciljih Mitji omenil Kärlspitz. Mitja: "ne, ne to ni tura za naju. To je predolgo"!
Vsako turo, ko sva se pri več urnih vzponih pogovarjala o bodočih ciljih, je vmes "uletel" Kärlspitz.
Lani sem si izredno zgornje pobočje ogledal iz vrha Schneewinkelspitze (tura opisana v zadnjem PV), letos 21. januarja še precej bolj podrobno iz vrha Säulecka...in debata o izpeljavi te ture je bila vse bližje....!
Včeraj sva parkirala na spodnji postaji gondol za smučišče Ankogel. Zgodnja ura, zato "turizma" še ni, le nekaj mladcev in mladenk poskače iz avtomobilov in se zapodijo po smučišču v smeri Ankogla. Midva po ravni dolini proti vzhodu in hribu, ki še posebej iz te, zahodne smeri skorajda šokira - Hochalmspitze je s svojo zahodno steno fenomenalna in presunljiva.
Dober nos in čudne sledi...precej spredaj uzreva trojico, ki zapleza v steno kraljice, midva upava, da se jim bova lahko ob koncu dneva zahvalila za sled, seveda se je prav to zgodilo, a vmes je izredna tura, nekaj povedo slike in filmček pod povezavo, precejšen del zgodbe pa veva le midva z Mitjo.

Mogoče le nekaj namigov morebitnim ponavljalcem: Vzpona več kot 14 km, 1700 višinskih metrov, strmi prehodi, ko se pobočje obrne v levo pred Hochalmspitze, zgoraj v teh razmerah blizu 40 st., zaradi grebena, ki je na sever več deset kilometrov povsem odprto in zato na vse škrbine, sedla, pod grebene nameče ogromno klož. Tura, ki je ob uspešni izvedbi višek sezone.
KERLC, v pravem pomenu besede!

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipO2-4hPaK4nTww70zHJZk6i8LaM8lXU3IND66WqYz2_ZM0Iy0TUIkq8G77JBngRiw?key=anFDa3o0Y01mQkxDRno4V2pHTFVuMFl3TEY1Nl9R

Zadnja sprememba: 23.02.2020 ob 20:48

Povej naprej:

Poglej si še

Vzporedno s ferato

Vzporedno s ferato

Visoke Ture, skupina Ankogel-Reisseck-Hafner | Säuleck | Jugozahodna stena
Marijana & Marko
Lepa špička nad Twengom

Lepa špička nad Twengom

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Lackenspitze
Primož Blaha

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...