Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Kapa v vetru

Marijana & Marko

Na Pecolu sva ujela skupino naših zahodnih sosedov in si hitro domislila dober izgovor, da sva se lahko že kmalu lagodno švercala za njimi. Takoj, ko sva jih prehitela, sva se delala, da štorkljava na polmetrskih coklah in se začela igrati z voskom - ravno toliko, da so nama ušli na varno razdaljo. Potem sva jim na daleč sledila kot dve snegoljubi hijeni, se jima na vršni strmini povsem približala in se lučaj pod sedlom ustavila, da sva se ekspresno uredila za spust. Za kamuflažo sva na pse premeteno pritisnila nekaj snega v obliki cokel, tako da sva zgoraj na prepihu lahko nabrito robantila, kako nikakor nisva mogla hitreje in da žal nisva uspela pomagati pri utiranju smučine. Preden so dojeli, kaj se dogaja, sva vsa spočita že zmagoslavno odvihrala navzdol in jim nesramno zvozila --- namočeno kložasto pobočje! V krasni megli sva tako obdelala sneg, da si ta do naslednje sezone zagotovo ne bo opomogel. In hkrati prestala preverjanje, da naslednjič v pršiču iz zasede suvereno presenetiva tudi "ta debelo" ekipo ...

Manj poetično je bilo takole:
Zjutraj naju je pričakala pršičasta cesta z lepo utrjeno špuro, ki je bila tudi nad Pecolom že potegnjena vse do sedla. Na planoti sva kmalu ugotovila, da je namesto včeraj reklamiranega vetra v laseh bolje imeti kapo na vetru. Zaradi dotrajanih psov so naju mučile cokle, saj sta sonce in vse višja temperatura pridno močila pršič. Ko sva pristopila na sedlo, je celotno pobočje zajela megla, ki jo je nižje zamenjala difuza. Na koncu ture je pogled od avta nazaj navzgor razkril, da se je oblačnost povsem razkadila.

Smučarske razmere slabe. Vse sorte snega: moker, kložast, spihan. Povsem na spodnjem koncu planote bi bilo premalo snega za smuko, zato sva se v dolgi poševnici porinila do ceste (zadnja serpentina pod Brazzo), ki je bila dovolj zasnežena. Cesta na Nevejo je tudi smučarska, a v mokrem "pršiču" zelo počasna. Prihajajoče odjuge in dežja ne bo "preživela", se bomo pa zato spet lahko z jeklenim konjičkom pripeljali na Pecol.

  • Levo na fotki neubogljiv pes lastnice iz Avstrije, ki danes NI slišal na ime

Zadnja sprememba: 16.12.2019 ob 12:26

Povej naprej:

Poglej si še

Adut iz rokava

Adut iz rokava

Nizke Ture, Wölzer und Rottenmanner Tauern | Greim
Janez Javoršek GRS
Vítr, jdi spát!

Vítr, jdi spát!

Krške Alpe | Königstuhl
Aleš Rotar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...