Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Dober info

Metod Škarja

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.100 m

Prvo kar sem opazil je, da zgleda z Male Košute nihče ne smuča (kaj dosti), ker sem jo moral prvo zgoraj vpisati med cilje.
Drugo se zahvaljujem Bojanu za obilico fotk iz tega konca na njegovem blogu, ki so mi pomagali, v Mihovem stilu, po natančni preučitvi vsake fotke, iz vseh zornih kotov, da na tej turi res ne bo nobene skorje ali še kaj hujšega. To vse za prepričevanje boljše polovice, da se tudi v teh zahtevnih zimskih razmerah da opraviti smučarsko nezahtevno turo. Pa seveda Plešivec odpade, ker se tam med redkimi smrekami lahko še marsikaj skriva, kar se s fotk ne da natančno ugotoviti, Mala Košuta pa se prav lepo potegne od Dolge njive gor, kar se je tudi lepo videlo z ene od Bojanovih slik.
Glede na napoved, da se bo jasnilo bolj popoldne, nisva prav zgodnja in čeprav je na začetku nad Košuto kar konkretno zaprto, pa od zahoda večino časa prav lepo sije sonce vzdolž najinega vzpona. Vetra je tokrat več, a ne preveč, poskrbi pa za nekaj fotogeničnih vrtincev na zgornji planini. Na Malo Košuto so res samo sledi pešcev. Na koncu teh slabih sto višincev poskrbi za malo učno uro vzpona in smučanja po vse sorte snegu (trdo proti soncu, še celo zaplate pršiča stran od sonca, vmes se lahko predira itd.), naprej dol pa tako, kot sem predvideval. Ampak ko si enkrat tam, se vedno najde rešitev, kot se je še vedno doslej. Sicer pa nižje v gozdu na senčnih straneh tudi še praktično nedotaknjen pršič, sama cesta v spodnjem delu pa zaradi oblačnega pokrova rahlo ojužena, tako da nikjer ni bilo kakih zoprnih delov.

  • Sonce izpod oblakov je poskrbelo za par fantastičnih pogledov
  • Prvi vrtinec ...
  • ... pa drugi, potem in predtem pa v glavnem mir
  • Mala Košuta pred nama
  • Skrit v pobočju en kratek strm trd prehod

Zadnja sprememba: 23.01.2022 ob 23:18

Povej naprej:

Poglej si še

Samoten ozebnik

Samoten ozebnik

Julijske Alpe | Jalovec | Jalovčev ozebnik
Uros Ilic
Es wird bald besser ...

Es wird bald besser ...

Karavanke | Košuta, Macesje, Užnik | Larchenschlucht
Marijana & Marko

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...