Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Brda in Mrežce

Jaka Kordiš
Julijske Alpe | Brda | VJV greben in naprej ob poti Brda/Debela peč

Ker se za turo zmenim z nadobudnima mladcema, ki jih seveda razganja od energije, je ura odhoda iz LJ zame nenormalna za soboto. Seveda pač moramo biti prvi, da bomo lahko "fural powder in risali prve zavoje".

Na smučke se damo pri križišču za Šport hotel. Do Planine Zajavornik se vedno vleče. Ker moja kondicija običajno ne shaja s kondicijo mladeničev, se že na začetku ture pogodim, da ključe od avta dobim jaz, v primeru, da se mi ne bo dalo delati toliko višincev kot njima in bom hotela prej sezut pancarje. Ampak, ker je eden včeraj žural in je malo zmačkan, drugemu pa se pozna zgodnja ura vstajanja, presenetljivo brez težav držim njun tempo. Do Lipance gremo po uhojeni gazi, naprej na Brda pa sprva hodimo po gazi pešaka, naprej pa fanta utirata gaz, saj smo danes prvi. Na vrhu piha, ampak sonce je močno in razgledi fenomenalni.

Srečni in s kriki veselja rišemo zavoje v čisto flanko. Sneg že nekoliko južen, ponekod z rahlo skorjo. Kratek postanek pri koči, malica in naprej na Mrežce. Na vrhu se sonce skrije za oblake. Z vrha smučamo skozi gozd, kjer je težak, južen sneg, do ceste. Sledi še spust, porivanje do Planine Zajavornik in nato do avta. Zaključek: dobra smuka, lepo vreme, odlična družba. Skratka super dan.

Opis je priskrbela Ana, Fotografije pa Jaka :)

Zadnja sprememba: 07.03.2020 ob 22:19

Povej naprej:

Poglej si še

Lek za koronavirus

Lek za koronavirus

Karavanke | Struška
Miha Debevc
V samoti nad Soriško

V samoti nad Soriško

Julijske Alpe | Soriška planina, Možic
Franci Pogačar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...