Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

900m p r š i č a !

Maja Lušina

Čez mejo, mimo Obertauerna, do koče Gnadenalm. Zjutraj pri prvih obiskovalcih, zapnemo smuči in za štart šibnemo po tekaških stezah, za ogrevanje. Po urci in pol hoje naprej, po zvoženi špuri od motornih sani ali po uhojeni super turni špuri, pridemo do koče Sudweiner hutte, kjer malo predahnemo in si ogledamo teren za naprej. Odločimo se za desnega vršaca - Spirzinger, 2066m.
Smerokazi so kazali do vrha slabo urco hoje in res je bilo tako. Špura sicer na nekaterih delih malo pomrznjena, nasploh pa odlična. Razgledi fantastični, sanjske lokacije.
Na vrhu nekaj vetra, zato kar na hitro zapnemo smuči in se pripravimo na ski. Smučarija ni da bi govoril. Fantazija! Takšne planke, tereni, ni da ni. Že do koče sama uživancija!
Pri koči poplaknemo s petimi "grosiji". Nato uživancija naprej. Odsmučamo po, od koče dol, desnih terenih v dolino. Res samo   p  r  š  i  č  !   Do dna ga vsega pregonimo nekje do 900m nmv! Noro dobro! Za ciljno ravnino obnovimo osnove teka na smučeh in še kako hitro prišibamo nazaj do parkirišča, se preobujemo in zaključimo na sončni terasi.
Top izkoriščen dan, s super ekipo!

Et❁

Zadnja sprememba: 26.01.2022 ob 16:00

Povej naprej:

Poglej si še

Spet na sever

Spet na sever

Nizke Ture, Radstädter Tauern | Schilchegg
Barbara Dekleva Jenčič
Grapa med Veliko in Malo Martuljško Ponco

Grapa med Veliko in Malo Martuljško Ponco

Julijske Alpe | Velika Martuljška Ponca | V Veliko Dnino
Uros Ilic

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...