Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Živela 1.maj in VDV

Dušan Kuralt
Julijske Alpe | Veliki Draški vrh | Z Rudnega polja čez Jezerce

Včerajšnji poznopopoldanski Triangel naju je s Simonom postavil pred dilemo kako naprej. Smuči zamenjati za kolo ali še malo vztrajati. Ker napoved ni bila najlepša, je Simon predlagal MTB turo nekam na Primorsko. Sam sem se kljub pritiskom kolesarskega lobija odločil še malo vztrajati na smučeh. Omenil sem Pokljuko, če se bo premislil, naj pokliče. Prav veliko ni premišljeval, kmalu je sledil klic s standardnim vprašanjem :kdaj?
Zjutraj malo pred 9h parkiramo na skoraj praznem parkirišču. Pešci so imeli namen iti do Blejske koče, vendar razmere za hojo niso bile najboljše, zato so šli proti Zajamniku.
Midva pa standardno čez Kačji rob in Srenjski preval. Snega je še več kot dovolj, tudi strmino proti Zlatim vodam se da s smučmi čisto lepo premagati. Proti Srenjskemu prevalu je občasno malo zdrsnilo, vendar se je z gorenjsko trmo tudi to rešilo. Na prevalu sva se zaletela v meglo, ki pa se je kmalu razkadila in smuka s prevala je bila zelo dobra. Malo pred Jezerci je sicer začelo cukati, ampak kaj bi to. Je le 1.maj. VDV je bil večino časa zavit v meglo, ker pa je bila sveže narejena špura, se nisva dala motiti. Važno, da bo sonce na vrhu. Hvala tistemu, ki je bil danes prvi na vrhu, čeprav je bila špura občasno kar pokonci. Stvar okusa, malo pa tudi kondicije. Simonu so nagajali psi, zato je malo pred vrhom dal smuči na ruzak. Sam pa sem tudi s pomočjo bogatega nabora kletvic vztrajal na smučeh do vrha. Na vrhu sva kmalu dobila druščino na dveh in na štiri nogah. Drugače pa kakšne gužve danes ni bilo. Smuka nad pričakovanji, posebno če si se izogibal nepredelanega snega. Pred Jezerci pa spet malo cukanja. Nato ponovno na Srenjski preval. Sveža špura je bila spet malo bolj pokonci postavljena, kljub vsemu je kar lepo olajšala vzpon. Nato spet operacija psi dol gor in spet nekaj pomladanskih zavojev. Proti Kačjemu robu pa spet na pse, je boljše kot smuči na ruzak. Psi so se danes kar nadelali. Smuka proti smučišču je bila po še čisto užitnem snegu. Poznalo se je, da ni bilo prav veliko sonca. Pripeljati oz priporivati se da do avta, kar je glede na datum vredno občudovanja.
1.maj sva obeležila delovno. Vreme je zdržalo,midva pa tudi.

Zadnja sprememba: 11.12.2022 ob 16:52

Povej naprej:

Poglej si še

Za Cmirom

Za Cmirom

Julijske Alpe | Kredarica (2541m) | Z vrha čez sedlo Rž - Kredarica
Franci Pogačar
9 vztrajnih na 1. maj

9 vztrajnih na 1. maj

Julijske Alpe | Ratitovec, Gladki vrh | Razor
Maja Lušina

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...