Pojdi na glavno vsebino
Dodaj opis razmer
Trenutne razmere

Zink je presmučal - "vse"

Janez Javoršek GRS

Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.000 m

Izredna tura včeraj v dolino Stollental in na škrbino vrh nje, je v neki debati med globokim dihanjem in s tem spravljanjem kisika v žile odgovorila na vprašanje. Kje Zink ni bil?
Sobotni Gmeineck hočeš ali pa nočeš pusti posledice. Niso opazne takoj, a po nekaj napornih urah zaletavanja v pol metra pršiča se vse "plača". Tomažev namig, za kam bi zbral dobro ekipo je naletel na odobravanje in s srečanjem skorajda po enem letu smo premleli marsikatero turo, smučali smo odlično, varno, suvereno smo opravili s hribom in prihodnost deluje odlično!

Mitja je pred časom govoril o njegovem prvem obisku doline Teuchl. Pred mnogimi leti se je ozrl na ta južni venec gora in nikjer ni ozrl nič smučarsko užitnega. Zink je vse presmučal in opisal. A področje okrog Schronecka je prvo smučko videlo menda šele po začetku tega tisočletja.
Izhodišče in s tem prostor za avtomobile je zasneženo (bolj ledeno....), a tudi cesta do tja je presenetljivo zasnežena, ledena, seveda tudi kopna. Do vasi Teuchl brez posebnosti, naprej težje prevozna.
Novega snega je v dolini deset cm, višje ko se gozd postavi nenormalno pokonci pol metra, tako je vse do nekaj deset metrov pod škrbino, kjer so ga vetrovi zapihali in tudi ustvarili ledene plošče.
Smučanje izredno, ne bom uporabil Tomažev komentar, ker mi bodo potem odvzeli pravice....
Noro in nepozabno! (soft varjanta...).

Več informacij

https://photos.google.com/share/AF1QipNSu47sdcN4rgqoEFIP3nb7xVb7JRYvBOKQa7KUIxkelYCjBY4meLDoZuXy16J86w?key=ck00dk5uMWFBanFTdXhTZHhYZVBJWXNSZERiU3F3

Zadnja sprememba: 09.03.2020 ob 20:01

Povej naprej:

Poglej si še

Prvi Vogel

Prvi Vogel

Julijske Alpe | Prvi Vogel | JV grben, vzhodno pobočje do sedla
Andrej Erceg
Tradicionalni turni smuk

Tradicionalni turni smuk

Julijske Alpe | Soriška planina - Ratitovec
Franci Pogačar

KOMENTARJI

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...